"Boxer braids" - trendi pletenice koje osvajaju svijet

| Beauty |

@kimkardashian
@kimkardashian

 Popularne pletenice koje na društvenim mrežama nalazimo pod imenom "Dutch", "obrnuta francuska", "boxer" - postale su glavni beauty hit u svijetu.

Prvo smo ih zamijetili na sestrama Kardashian (ne možemo procijeniti je li Kim ili Khloe zaslužna za njihovu popularnost), a sada ih obožavaju sve svjetske trendseterice. Iskreno, njihova popularnost ne čudi s obzirom na to da dobro izgledaju i na dugoj i na kraćoj kosi; i na tamnijoj i na svjetlijoj; odličan su način za prikrivanje "bad hair" dana - a uz sve to, jednostavnije ih je napraviti nego što izgleda!

@kimkardashian
@kimkardashian

Svoju su popularnost stekle na društvenim mrežama, u varijanti s dvije obrnute francuske pletenice. Danas ih nalazimo u nekoliko različitih oblika gdje se čak dvije (ili 4!) pletenice s tjemena spajaju u jednu veliku. U svakom slučaju, ova IT frizura izvediva je i u glamuroznom i u casual izdanju te za sportski, dnevni ili večernji look.

@khloekardashian
@khloekardashian

 Ako ste početnica, predlažemo da započnete s dvije pletenice, a kasnije se poigrate s kosom i isprobate neku od "težih" varijanta. Sve što vam treba su dvije sitne gumice za kosu, nekoliko ukosnica i čvrsta (i hrabra!) ruka. 

U nastavku donosimo video tutorial koji je i nama pomogao da savladamo ovu super trendi frizuru u svega nekoliko minuta. Zapamtite: nema odustajanja jer vježba čini čuda!

How To: Dutch/French Braid Your Own Hair