9 načina kako do ravnog trbuha bez dijeta i vježbanja

| Beauty |

Editor's pick by Anamaria Butković

Anamaria Butković, urednica Fashion i Beauty rubrike na Wall.hr portalu

5 minuta do savršenog trbuha
5 minuta do savršenog trbuha

 Ako vam je dosta slušanja o mukotrpnim dijetama i vježbama koje su potrebne za ravan trbuh - napokon smo došli do pravog rješenja!

Ovih 9 lakih načina, koje samo treba ugraditi u svoju svakodnevicu, itekako će vam pomoći da postignete ravniji trbuh o kojem dugo sanjate. U svakom slučaju, pravilna prehrana i odgovarajuće vježbe za središnji dio tijela važan su faktor u postizanju željenog izgleda, ali naši savjeti nikako neće škoditi - pogotovo sada, kada već polako razmišljamo o ljetu, bikiniju i planiranju odmora!

Usavršite svoje držanje

Kada hodate uspravno i pravilno vaša figura će odmah izgledati bolje, a i mišići trbuha su više angažirani. Ako se pak trebate podsjećati na uspravno držanje, možda nekoliko post-it naljepnica po kući i ne bi bila tako loša ideja.

Pijte puno tekućine

Ako vam je tijelo dehidrirano bit ćete napuhnuti jer organizam tako "sprema" zalihe vode. Pazite na to da dnevno pijete barem 8 čaša vode i za nekoliko ćete dana primijetiti kako vam je trbuh tanji.

Redovit odlazak na WC

Većina žena ne želi pričati o tome, ali zdrava probava i urinarni trak jako su važni za vaše zdravlje. Nikako ne smijete zanemariti ili ignorirati osjećaj da morate na wc, jer ako naviknete mozak na ignoriranje tjelesnih signala doći će do zatvora i konstantne nadutosti u vašem sustavu.

Jedite pametno

Umjesto brzih obroka, mislite o tome da prožvačete zalogaj barem 10 puta prije nego ga progutate. Vaše tijelo mora raditi "prekovremeno" kako bi želudac i crijeva probavila velike količine hrane, što može ponovno dovesti do nadutosti. Plus: kada jedete brzo, gutate jako puno zraka od čega vam je želudac još više napuhnut.

Victoria's Secret Valentines Day 2016
Victoria's Secret Valentines Day 2016

Potražite pomoć probiotika

Probiotici su dobre bakterije koje pomažu vašem probavnom sustavu i sprječavaju probleme koje mogu nastati u crijevnom sistemu. Svakoga dana biste trebali konzumirati dovoljnu količinu jogurta ili uzimati dodatke prehrani koji sadrže barem 50 miligrama probiotika. 

Hodanje je najbolja vježba

30-minutna šetnja svakoga dana biti će sasvim dovoljna tjelovježba! Na najjednostavniji mogući način ćete ubrzati svoj metabolizam i efikasnije postići tanak struk!

Odreknite se žvakaćih guma

Zato što žvakanjem gutate nepotreban zrak zbog kojeg vam je trbuh napuhnut. Ako trebate osvježivač zraka puno su bolji mentol bomboni.

Za bikini spremne!
Za bikini spremne!

Dodaci prehrani

Razmislite o dodavanju kalcija i B-kompleksa u svoj regularni režim. Višak estrogena uzrok je zašto tijelo zadržava masno tkivo oko središnjeg dijela tijela, a oba spomenuta dodatka dokazano smanjuju proizvodnju hormona.

Opustite se

Kada ste nervozni, vaše tijelo povećava proizvodnju steroida i hormona stresa koje imaju negativan efekt na vaš probavni sustav te uzrokuju velike probleme za zatvorom. Kako biste smanjili tenzije, uzmite 20 minuta od svakoga dana kako biste radili nešto što zaista volite i što vas u potpunosti opušta.