Zašto je muški aftershave balzam najbolja baza za šminku?

| Beauty |

Editor's pick by Anamaria Butković

Anamaria Butković, urednica Fashion i Beauty rubrike na Wall.hr portalu

Foto: Give Her Glitter
Foto: Give Her Glitter

Toplo vrijeme napokon je stiglo! Iako nas jako vesele duži, sunčani, vedri i topliji dani, jednako tako smo svjesni što ovo znači za naš makeup - povratak znojne, sjajne kože i puder koji "klizi" s lica. 

ALI! Otkrili smo najjednostavniji i najjeftiniji način kako spriječiti topljenje makeupa na visokim temperaturama (a i inače) te produžiti postojanost šminke u svako doba dana, mjeseca, godine,... - i nemojte umrijeti od smijeha, ali trebat ćete ga posuditi od dečka!

ŠTO VAM TREBA:

Bočica muškog balzama nakon brijanja; neke od najboljih beauty blogerica na svijetu preporučuju (a i mi!) Nivea Men After Shave balzam.

NIVEA Men After Shave Balm
NIVEA Men After Shave Balm

 

ŠTO UČINITI:

Nakon pranja lica, na suhu i čistu kožu, lagano utapkajte aftershave balzam na cijelu površinu lica. Fokusirajte se na dijelove lica koja su sklonija znojenju ili vam se taj dio kože brže masti (obično se radi o T-zoni). Ostavite balzam da se upije te nakon nekoliko minuta normalno nastavite sa šminkanjem, krenuvši od tekućeg pudera.

ZAŠTO DJELUJE:

I dok su tradicionalne makeup baze teže i pune silikonskih sastojaka (zbog čega su vam pore začepljene!), muški aftershave balzam je lagan na licu i sadrži najveći postotak hidratantnog sastojka glicerina, zbog kojeg je nanošenje šminke jednostavnije, a puder će na kožu sjesti savršeno glatko. PLUS: trebamo li napomenuti da prosječan drogerijski aftershave balzam košta oko 30-tak kuna?!