5 mjesta gdje NIKADA ne smijemo držati beauty proizvode

| Beauty |

Editor's pick by Anamaria Butković

Anamaria Butković, urednica Fashion i Beauty rubrike na Wall.hr portalu

5 mjesta gdje NIKADA ne smijemo držati beauty proizvode
5 mjesta gdje NIKADA ne smijemo držati beauty proizvode

 Budimo iskreni, vaši beauty proizvodi su posvuda - na umivaoniku, u pet različitih torbica i sigurno se mjesecima kotrljaju na stražnjem sjedištu vašeg auta. Danas vam nećemo govoriti o tome kako ih organizirati ili kako učiniti da izgledaju ljepše posloženi. Danas otkrivamo 5 mjesta na kojima ih nikako ne smijete držati, ako želite izbjeći otapanje ili kvarenje vašeg voljenog makeupa! 

NA PROZORSKOJ DASCI

Sunčeve zrake nikako ne koriste vašoj kozmetici - kao ni zrak koji, htjeli ili ne, prolazi kroz prozor čak i kada je zatvoren. Zbog konstantnih promjena temperature emulzije iz krema i losiona s vremenom se kvare. Radije odložite svoje voljene (i skupe!) proizvode na mjesto niže temperature, poput primjerice police u sobi ili ormarića kraj kreveta.

U KUPAONICI

Znamo: ŠTO?! Ispada da je naš kupaonski ormarić, koliko god praktičan bio, jedno od najgorih mjesta za držanje beauty proizvoda. Para koja se stvara prilikom tuširanja, s vremenom stvara plijesan i bakterije. Maknite iz kupaonice sve proizvode koje ne koristite za tuširanje (poput seruma, parfema i makeupa) i držite ih na nekom sušem mjestu - poput primjerice već spomenutih polica ili ormarića kraj kreveta. 

BLIZU RADIJATORA

Isto kao i kod kupaonice: vaše kreme i parfemi ne podnose toplinu. Kvare se svi aktivni sastojci i ulja, zbog čega su manje efektivni. 

U HLADNJAKU

Jeste li vi jedna od onih žena koje drže svoj eyeliner u hladnjaku ne bi li mu produžili život? Možda da ipak razmislite o tome. Iako ovisi o vrsti proizvoda (nije pogrešno baš sve držati na hladnom mjestu), ali većina kozmetike koju koristimo svakoga dana se ustvari i treba držati na sobnoj temperaturi. Sve hladnije temperature mogu uzrokovati promjene u kemijskim formulama te stvoriti zadebljanja ili razdvajanja sastojaka. Iznimke su sprejevi za lice i prirodni proizvodi.

U AUTU

Jeste ikad slučajno ostavili ruž u autu i pronašli ga otopljenog na sjedalu automobila? Mi da. I prizor boli!