3 načina kako brinete mogu posvijetliti kosu za ljeto

| Beauty |

Editor's pick by Anamaria Butković

Anamaria Butković, urednica Fashion i Beauty rubrike na Wall.hr portalu

Kako brinete mogu posvijetliti kosu?
Kako brinete mogu posvijetliti kosu?

 Plavuše nisu jedine koje ljeti mogu uživati u svjetlijoj kosi. Brinete imaju jednako mnogo opcija kako posvijetliti kosu, ali one najbolje vam najvjerojatnije i nisu tako poznate. Kako bismo vam predstavili najnovije trendove u svijetu ljepote, danas donosimo 3 trenda za brinete koji su nas apsolutno oduševili!

U nastavku pročitajte kojim to tehnikama i brinete mogu posvijetliti svoju kosu za ljetnu sezonu pred nama...

 1. Babylights

Mislite da su pramenovi samo za plavuše? Razmislite opet. I brinete ih mogu nositi. Ono što želite je jednostavno naglasiti vašu boju. Većina farbe trebala bi biti vaša već postojeća boja, ali dodaje se umjereno svjetlija nijansa kako bi se dobio željeni look. Nekoliko dobro smještenih pramenova vašoj će kosi dati potpuno novi osvježen izgled!

Babylights
Babylights

2. Balayage

Ombré je davnih dana izašao iz mode. Ove sezone, puno je popularnija nešto jednostavnija opcija o kojoj svi trenutno govore - balayage, francuska tehnika bojanja kose gdje se pramenovi direktno stavljaju na kosu. Za brinete, najbolji način kako nositi balayage je postići čokoladno smeđu nijansu. Pramenovi su tanji pri vrhu kose, a što više idu prema dnu kose - postaju deblji. S obzirom na to da ovom tehnikom frizer ima točnu kontrolu nad mjestom gdje stavlja pramenove i ovisno o količini boje koju stavlja na pojedini pramen, dobit ćemo varijaciju različitih boja, tonova i intenziteta. 

Balayage
Balayage

3. Ecaille

Dramatični kontrast između korijena i vrhova više nije moderan! Štoviše, došlo je do puno prirodnijeg trenda kojeg zovemo- ecaille. Najbolji rezultati će biti ako u svoju prirodnu boju kose dodate nijanse karamele i zlatnih pramenova. To je puno nježniji efekt od ombréa i stvorit će više dimenzija na kosi. 

Ecaille
Ecaille