Virtualno istraživanje poznatih svjetskih muzeja

| Art |

Instagram/@themuseumofmodernart

S primjenom politika za smanjenje širenja novog koronavirusa (COVID-19), veliki dio javnih institucija širom svijeta zatvorio je svoja vrata.

Umjetničke muzeje i galerije posebno je pogodila pandemija, a najveći umjetnički centri New Yorka, kao što su Guggenheim , The Met , MoMA i još nekoliko, pauziralo je sva daljnja događanja, iako su imali zakazane nove izložbe.

Osim američkih muzeja svoja vrata, do daljnjega, zatvorili su i brojni drugi muzeji diljem svijeta, poput pariškog Louvrea, Musée D'Orsaya i londonskog Tatea.

Milijuni ljudi zaglavljeni su u samoizolaciji, a virtualno istraživanje poznatih muzeja je, kao sigurna alternativa fizičkom istraživanju, u porastu.

Kao pomoć u borbi s dosadom u izolaciji, Google Arts & Culture udružio se s više od 500 svjetskih muzeja i galerija kako bi javnosti omogućio pristup nekim od najvažnijih svjetskih umjetničkih zbirki.

Naime, od sada putem interneta možete zaviriti u sve muzeje koje inače možda nikada i ne biste posjetili.

Iako se na svakoj lokaciji ne nalazi virtualni obilazak, pronaći možete slike visoke rezolucije s detaljnim isječcima koji okružuju mnoštvo umjetničkih djela.

Sve mogućnosti i ponudu , Google Arts & Culture-a možete pronaći ovdje.