Upečatljive umjetničke instalacije u povijesnoj dolini Saudijske Arabije

| Art |

Nakon dvije uspješne godine u dolini Coachella, izložba suvremene umjetnosti Desert X preselila se u pustinju AlUla u Saudijskoj Arabiji.

Svaka instalacija specifična za mjesto odražava se na povijest područja, poziva na međukulturalni dijalog i uvodi radove međunarodnih umjetnika u novu publiku.

Instagram/@_desertx

Desert X AlUla uključuje 14 radova saudijskog arapskog umjetnika Nassera Al Salema, američke umjetnice Sherin Guirguis, kopenhagenskog studia Superflex i brojnih drugih.

Instagram/@_desertx

Ključni komad iz trećeg izdanja uključuje Rashed Al Shashai’s A Concise Passage instalaciju, napravljenu od plastičnih paleta koje se koriste za prijevoz robe, koja se odnosi na AlUla-ove prirodne stijene koje su nekada koristile kao utočište za putnike.

Instagram/@_desertx

Nadalje, jarko obojene stijene Mohammeda Ahmeda Ibrahima otkrivaju krhkost pustinjskog ekosustava, dok Manal Al Dowayan stvara umjetne lokve koristeći trampoline.

Instagram/@_desertx

Desert X AlUla traje do 7. ožujka, a iz organizacije se nadaju kako će ova suvremena izložba pokrenuti dijalog između pojedinaca i zajednica.

Instagram/@_desertx