U City Centru One obilježen dan bez pokretnih stepenica

| Art |

Hrvoje Stepinac, Mirna Medaković, Marija Gamulin i Slavica Tomić
Hrvoje Stepinac, Mirna Medaković, Marija Gamulin i Slavica Tomić

Obilježavanje Dana bez pokretnih stepenica održano je u okviru Europskoga tjedna kretanja, ali i kao još jedna od akcija Pokreta za radost, projekta kojim Coca-Cola u Hrvatskoj promiče svijest o važnosti redovitoga kretanja.

Prvi Dan bez pokretnih stepenica, kao dio projekta Pokret za radost, održan je na trima lokacijama City Centera one u Zagrebu i Splitu. Velik broj posjetitelja tih popularnih trgovačkih centara odazvao se pozivu Coca-Cole u Hrvatskoj i snagom svojih mišića popeo se stubištima u trgovačkim centrima. Nagrađeni su mjerenjem tjelesne spreme, koje su provodili stručnjaci Kineziološkoga fakulteta u Zagrebu. U skladu s rezultatima mjerenja stručnjaci su davali preporuke za oblik rekreacije kojim bi poboljšali svoje tjelesno zdravlje.Dan bez pokretnih stepenica podržali su i poznati supružnici Mirna Medaković i Hrvoje Stepinac, a ukupno je provedeno 300 mjerenja tjelesne spremnosti za vrijeme trajanja akcije. 

Mirna i Hrvoje odmjerili su snage na pokretnim stepenicama!
Mirna i Hrvoje odmjerili su snage na pokretnim stepenicama!

„Analiza mjerenja tjelesne spreme provedenih u okviru projekta pokazala je da je znatan dio građana zbog manjka tjelesne aktivnosti izložen riziku od pojave različitih bolesti. Zbog toga je iznimno važno da suradnjom između predstavnika lokalne zajednice, tvrtki i stručnjaka pridonesemo jačanju svijesti o važnosti kretanja i poticanju građana na rekreaciju, što je i cilj projekta Pokret za radost. Drago nam je što ove godine po prvi puta u Hrvatskoj organiziramo Dan bez pokretnih stepenica te da su građani prepoznali našu poruku i u velikome se broju odazvali akciji”, poručila je Slavica Tomić, voditeljica odnosa sa zajednicom Coca-Cole HBC Hrvatska. 

Pokret za radost projekt je koji Coca-Cola provodi posljednje tri godine u cilju poticanja kretanja i rekreacije na otvorenome, ali ovaj put je, u okviru Europskog tjedna kretanja, akcija premještena u trgovačke centre kako bi se građane podsjetilo na to da su za aktivniji život podjednako važne i male svakodnevne odluke, poput izbora između pokretnih stepenica i penjanja snagom vlastitih mišića.

Mirna Medaković i Hrvoje Stepinac
Mirna Medaković i Hrvoje Stepinac

„Zadovoljstvo nam je što je City Center one prvi trgovački centar koji se uključio u obilježavanje Dana bez pokretnih stepenica te time dao podršku projektu Pokret za radost i promicanju aktivnih životnih stilova općenito. Ovim putem pozvala bih i ostale tvrtke i poslovne subjekte da se svojim primjerom uključe u akciju, isključe pokretne stepenice, te da Dan bez pokretnih stepenica postane prepoznatljiv u zajednici”, rekla je Marija Gamulin, PR Manager City Centera one. 

Tjelesna aktivnost povoljno utječe na vrijednosti svih pokazatelja tjelesne spreme, pa bi različiti oblici aktivnosti, prilagođeni osobnomu životnom stilu, trebali pronaći mjesto u svakodnevici kao sastavni dio programa očuvanja i jačanja zdravlja, što je i glavni cilj projekta Pokret za radost. 

Mirna Medaković pristupila je mjerenju tjelesne spremnosti!
Mirna Medaković pristupila je mjerenju tjelesne spremnosti!

Osim Dana bez pokretnih stepenica u okviru projekta organizira se 19. rujna u kampusu Kineziološkoga fakulteta jednodnevno zabavno sportsko-rekreacijsko događanje Pokret za radost s besplatnim sadržajima usmjerenima poticanju kretanja i tjelesne aktivnosti, kao što su radionice za tjelovježbu i ples, predstavljanje različitih sportova i programa vježbanja te mjerenje tjelesne spreme.

Tom će se prigodom na trima različitim podijima (borilačkome i plesnome te podiju za fitness) predstaviti čak 27 različitih sportsko-rekreacijskih aktivnosti u vidu besplatnih radionica – od onih povezanih s aikidom do zumbe. Okušajte se u različitim sportovima i aktivnostima u programu koji će se održavati od 10 do 19 sati u prostorima Kineziološkoga fakulteta na adresi Horvaćanski zavoj 15 u Zagrebu. Predbilježite se za radionicu po svojemu izboru na www.rekreacija.hr/radionice

Mnoštvo posjetitelja City Centra one pridružilo se projektu!
Mnoštvo posjetitelja City Centra one pridružilo se projektu!