Sutra ne propustite Noć muzeja!

| Art |

Noć muzeja 2014.
Noć muzeja 2014.

Ako ste prošle godine nekim slučajem propustili Noć muzeja, nikako to nemojte učiniti ove godine. Hrvatska Noć muzeja tradicionalno se održava već osam godina zaredom te će se ovogodišnja, deveta po redu održati sutra 31. siječnja 2014. godine od 18:00 sati do 01:00 sat u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva i u suradnji s više od 200 muzejskih i drugih baštinskih i kulturnih ustanova Republike Hrvatske. 

Noć muzeja 2014. obilježit će teme zaštite i očuvanja kulturne baštine kroz održivi razvoj i dostupnost kulturne baštine posjetiteljima, interakciju kulturnih ustanova i lokalnih zajednica u stvaranju novih oblika suradnje i zajedničkog razvoja. Zato će 31. siječnja u 18.00 sati Noć muzeja 2014. simbolično započeti u Muzeju Mimara otvorenjem izložbe Nakit iz fundusa Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine u SarajevuIzložba s povodom. Jedan od povoda organizacije izložbe je podrška hrvatske muzejske zajednice Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine u Sarajevu, koji je od 2012. godine zatvoren za javnost te će tom prigodom biti organizirana prodaja replika muzejskog nakita u korist Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine.

Promo video

Prošlogodišnja Noć muzeja zabilježila je rekordnih 350.000 posjetitelja, koji su posjetili preko 180 muzeja u više od 100 hrvatskih gradova, a samo zagrebačke muzeje posjetilo je preko 180.000 posjetitelja te je posebno vrijedna činjenica da su se u Noć muzeja uključile i druge kulturne ustanove, arhivi i knjižnice, knjižare i klubovi te brojni programi na otvorenim gradskim prostorima.

Programi Noći muzeja 2014. tradicionalno su besplatni za sve posjetitelje, a sve obavijesti o programima moguće je vidjeti na službenim stranicama Noći muzeja 2014., www.nocmuzeja.hr, kao i na društvenim mrežama.