Naš izbor najvećih pjesama Freddia Mercurya

| Art |

Freddie Mercury
Freddie Mercury

Jedan od najistaknutijih glazbenika 20. stoljeća svakako je bio slavni Freddie Mercury koji se rodio upravo na današnji dan 1946. godine i koji nas je vječno zadužio svojom fantastičnom glazbom i impresivnim glazbenim opusom. Osim što je bio nenadmašiv pjevač i vođa skupine Queen, Freddie je pisao i producirao pjesme pa je tako zaslužan i za tekst veličanstvene "Bohemian Rapsody". S glasom nevjerojatnog opsega od čak četiri oktave, bio je jedan od najboljih vokala na tadašnjoj glazbenoj sceni te se i danas smatra jednim od najvećih vokala u glazbenoj povijesti.

Freddie Mercury i Michael Jackson
Freddie Mercury i Michael Jackson

Surađivao je s nekim od najpoznatijih glazbenika tog vremena, među kojima su Michael Jackson, David Bowie, Cliff Richard, Monserrat Caballe i mnogi drugi. Iako je u javnosti bio poznat kao ekscentričan, snažan i moćan, njegovi prijatelji tvrde da je privatno bio potpuna suprotnost. Cijeli život skrivao je svoju seksualnu orijentaciju, zapravo kao i ostatak svog privatnog života, a samo dan prije smrti javnosti je priznao da boluje od AIDS-a.

Freddie Mercury
Freddie Mercury

Jedan od najvećih glazbenika napustio nas je 24. studenog 1991. godine i za sobom ostavio svoja spektakularna djela koja će nadživjeti nas, ali i one nakon nas. Mi vam danas u Freddijevu čast donosimo naših 5 najdražih pjesama ovog velikog umjetnika. Freddie sretan ti ma gdje bio!

Queen - I Want To Break Free
Freddie Mercury i Montserrat Caballe - Barcelona
Queen - Don't Stop Me Now
Queen - The Show Must Go On
Queen - Bohemian Rhapsody