Sinoć održana svečana premijera kontroveznog filma "Carol"

| Art |

Premijera filma Carol, Zagreb
Carol

Sinoć je u kinu Cinestar Avenue Mall održana premijera filma „Carol“, po mišljenju svjetskih kritičara jednog od najboljih filmova prošle godine. Film je, nakon što je imao pet nominacija za Zlatni globus, nominiran i za nagradu Oscar i to u šest kategorija, pri čemu se ističu nominacije Cate Blanchett za najbolju žensku ulogu i Rooney Mara za najbolju sporednu žensku ulogu.

Film „Carol“ snimljen je prema knjizi Patricije Highsmith iz 1951. godine „The Price of Salt“. Iako je Patricija Highsmith svjetski poznata kao autorica krimića kao što je „Talentirani gospodin Ripley“ ovo je jedini njezini ljubavni roman, k rome i autobiografski. U njemu glavne uloge imaju Carol Aird (Cate Blanchett), dobrostojeća žena koja se upravo razvodi od svog supruga i bori se za skrbništvo nad djetetom, i Therese Belivet (Rooney Mara), mlada djevojak koja nije najsretnija u svojoj vezi. Njihov slučajni susret u robnoj kući biti će početak njihove ljubavi. Film se u hrvatskim kinima počinje prikazivati u četvrtak 28. siječnja.

Zbog nagrada i pomalo kontroverzne teme premijera filma privukla je brojne poznate osobe, među kojima su bili i Ivana Šundov, Mia Biondić, Nera Stipičević, Marko Cindrić, Arsen A. Ostojić, Damir Smrtić, Stephan Lupino, Sanja Drakulić, Kristina Krepela, Danijela Trbović, Suzy Josipović Redžepagić, Aleksandar Stanković, Antonio Franić, Tihana Zrnić, Natali Križan i mnogi drugi, a glavni sponzor premijere filma Afrodita cosmetics obradovala je goste novom linijom krema.