Proljetne filmske premijere

| Art |

Nuspojave

Nakon oskarovskog ludila i sezone najprestižnijih filmskih nagrada, kino ponuda ponovo se vraća u normalu. Iako bi bilo logično za pretpostaviti kako će s prvim zrakama sunca u kinu zaigrati romantične komedije, proljeće nam donosi potpuno suprotne žanrove: akciju, triler i znanstvenu fantastiku. Pogledajte naše proljetne favorite!

21. ožujka

Pad Olimpa

U ovom napetom akcijskom trileru bivši pripadnik specijalnih postrojbi Mike Banning morao je zbog posljedica tragične nesreće u kojoj su sudjelovali sam predsjednik i prva dama SAD-a odstupiti s mjesta predsjedničkog tjelohranitelja. Međutim, u trenutku kad teroristi preuzimaju Bijelu kuću Benning se nađe zatočen unutar njenih zidova. Nema drugog izbora već boriti se protiv moćno naoružanog neprijatelja kako bi spasio predsjednika i spriječio izbijanje općeg ratnog stanja. Ako dodamo da su glavni protagonisti filma Gerard Butler, Angela Bassett, Robert Forster i Morgan Freeman, zabava je zajamčena!

Pad Olimpa

28. ožujka

Čovjek iz sjene

Gillian Anderson, široj publici najpoznatija kao agentica Scully iz „Dosjea X“dio je glumačke ekipe ovog potresnog filma.  Majku, udovica  i špijunka,  ne bi li zaštitila dobrobit svoga sina, u Belfastu 1990-ih, aktivna pripadnica IRA-e, postaje doušnica za MI5. Što se dogodi u filmu i kakvu ulogu ima Cliwe Owen, morat ćete saznati sami.

Čovjek iz sjene

Histerija: tajne ženskog orgazma

London, kraj 19. stoljeća. U srcu konzervativne, viktorijanske Engleske, čekaonica Dr. Dalrympleja puna je žena sa simptomima tzv. ženske histerije. Prema njegovom mišljenju, najefikasniji način liječenja jest masaža, specifičnog dijela ženskog tijela. No u opsežnom istraživanju potreban mu je - još jedan par ruku. Zato zaposli Mortimera Granvillea, mladog liječnika, željnog afirmacije i novih znanja. Zajednički rad dovest će do niza zanimljivih pojava – ljubavi, padova, uspona, vrhunaca, a sve će rezultirati jedinstvenim izumom koji će zauvijek promijeniti naše živote. Otkrijte kako je nastao – električni vibrator! Hugh Dancy, Maggie Gyllenhaal i Jonathan Price glavni su protagonisti ove uistinu poučne romantične komedije.

Histerija: tajna ženskog orgazma

4. travnja  

Nuspojave

Neponovljivi i uvijek originalan Steven Soderbergh predstavlja još jedan u nizu filmova koji mijenjaju pogled na svijet oko nas! U napetom psihološkom trileru Rooney Mara tumači ulogu depresivne žene čiji muž uskoro izlazi iz zatvora. Protiv depresije se bori hrpom lijekova koje dobiva od psihijatra. A nuspojave? O njima će nam podrobnije ispričati Channing Tatum, Jude Law i Catherine Zeta-Jones.

Nuspojave

11. travnja

Cvjetni trg

Jedini hrvatski film koji stiže u kina u proljeće smješten je u današnje vrijeme, a priča se vrti oko prosječne zagrebačke obitelji koja se spletom okolnosti nađe na udaru kriminalnog podzemlja te njihovim naporima da se izvuku iz ralja mafije. Filip Kapec je glumac u kazalištu lutaka. Jedne večeri posjeti ga policijski inspektor Branko. Inspektor traži od Filipa da pomogne u obavljanju jedne istrage. Filip isprva odbija suradnju, no nakon što mu inspektor zaprijeti uhićenjem Filipova sina koji je uhvaćen s jointom u jednom klubu, Filip pristaje. Njegov zadatak je prerušiti se u svećenika i ispovijediti mafijaškog bossa Macka koji sluti da mu je kucnuo zadnji čas, kako bi saznao tajne i na taj način razriješio razna kriminalna djela. Macko ispovijeda seksualne grijehe, ubojstva i zlostavljanja, ali to ga ne muči previše. On smatra da je on čistio grad od smeća. Iz Mackove ispovjedi saznajemo da je inspektor Branko zapravo Mackov brat, te da i među njima postoje nerašišćeni računi…

Ovo je posljednji film nedavno preminulog Krste Papića, a glavne uloge tumače Dražen Kühn, Dragan Despot, Mladen Vulić, Anja Šovagović, Goran Grgić i Ivica Zadro.

Paperboy

Novi film za Oscara nominiranog redatelja Leea Danielsa (Precious) sa vrhunskom glumačkom postavom, temeljen je na istoimenom romanu Petera Dextera iz 1995. Radnja filma smještena je u svijet novinarstva, a priča slijedi idealističkog novinara (Matthew McConaughey) koji s partnerom dolazi u svoj rodni grad u Floridi kako bi istražio surovo ubojstvo šerifa i moguće nezakonito zatvaranje nevinog čovjeka za njegovo ubojstvo. Njegova zaručnica (Nicole Kidman) organizira prosvjede tvrdeći da je nevin i traži njegovo oslobađanje. Za to vrijeme osuđenik čeka egzekuciju.  Ovaj eksplozivni seksualni triler je izazvao kontroverze i prije same kino distribucije a Nicole Kidman ćemo imati prilike vidjeti u najprovokativnijoj ulozi do sada.

Paperboy

Zaborav

Na spektakularnoj budućoj Zemlji koja je evoluirala do neprepoznatljivosti, konfrontacija jednog čovjeka s prošlošću odvest će ga na put iskupljenja, otkrića i borbe za spas čovječanstva. Jack Harper jedan je od posljednjih ljudi stacioniranih na staroj Zemlji, uništenoj dugogodišnjim ratom protiv Scava. Njegova misija izdvajanja vitalnih resursa se bliži kraju. On patrolira nebom, a otkriće srušenog svemirskog broda s prekrasnom strankinjom pokrenut će niz događaja koji će natjerati sumnju na sve njemu poznato i sudbinu čovječanstva staviti u njegove ruke.  Dovoljno je reći da Jacka Harpera glumi neponovljivi Tom Cruise!

Zaborav

25. travnja

Iron Man 3 3D

Jedan od najiščekivanijih filmova godine konačno u našim kinima! U filmu Iron Man 3 koji nam dolazi direktno iz studija Marvel briljantni industrijalist Tony Stark/Iron Man suočava se s neprijateljem koji ne poznaje granice. Nakon što neprijatelj u potpunosti uništi Starkov osobni život, on kreće u sudbonosnu potragu za odgovornima. Na svakom koraku avanture njegova hrabrost biti će testirana, a kada se nađe prislonjen uza zid, Stark će morati preživjeti koristeći svoje vlastite inovacije, osloniti se na svoju ingenioznost i instinkte kako bi zaštitio one koji su mu najbliži. Dok se bori za vlastiti povratak, Stark otkriva odgovor na pitanje koje ga je potajno proganjalo: čini li čovjek odijelo ili odijelo čini čovjeka? Uz genijalnog Roberta Downeya Jr.-a koji tumači Starka, glumačku postavu čine Guy Pearce, Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Ben Kingsley i Paul Bettany.

Iron Man 3