Pogledajte kako se izgled idealne žene mijenjao kroz 3000 godina

| Art |

Kako bi danas idealna žena trebala izgledati
Kako bi danas idealna žena trebala izgledati

Tijekom povijesti standard ženske ljepote značajno se mijenjao i oblikovao na način kako žene izgledaju i kako se doživljavaju. Žene su danas bombardirane različitim standardima ljepote – trebale bi biti mršave ali zdrave s velikim grudima i stražnjicom. Pomalo težak zadatak, zar ne?

Poznati BuzzFeedVideo.com sastavio je kratki igrani film s raznovrsnim odabirom modela koji gledatelje vode na putovanje kroz posljednjih 3000 godina ženske ljepote. Iz zaobljenih tijela u doba renesansnog razdoblja u Italiji do dječačke figure iz 1920-ih godina, dramatična evolucija dokazuje da se standard društva neprestano odvija i nije stalna pojava.

Žene u drevnom Egiptu su prikazane kao vitke žene s visokim strukom i vitkim ramenima, dok je ljepota u renesansnoj Italiji značilo popunjeno tijelo, uključujući i velike bokove i grudi. Tijekom 1920-ih u SAD-u lijepe žene morale biti bez oblina i imati tijelo nalik na dječačko, a već od 1930-ih do 1950-ih, ideal ljepote bio je tijelo s ženstvenim oblinama,ali s jako tankim strukom.

Svakako pogledajte u videu kako se točno taj razvoj društva događao kroz stoljeća.

BuzzFeedVideo.com