Pirelli u 2016. godini slavi snažne i utjecajne žene

| Art |

Snažne žene u novom Pirellijevom kalendaru

Pirelli, talijanski proizvođač guma, svake godine objavljuje kalendare s golim i/ili oskudno odjevenim ženama kojima ostatak ženske populacije često (ne)zavidi. No ove godine, priča se promijenila. Pirelli je odlučio napraviti PR udar s kalendarom za 2016. godinu te je umjesto „mekanog“ pornografskog sadržaja u prvi plan postaviti snažne i utjecajne slavne žene – glumice, sportašice, pjevačice, umjetnice i uspješne poslovne žene.

Snažne žene u novom Pirellijevom kalendaru
Behind the scene

Iako su neke žene na fotografijama razodjevene, a neke obučene, to definitivno nije bio fokus oko kojeg je Pirelli želio graditi priču. Annie Leibovitz, nagrađivana fotografkinja, stoji iza objektiva ovogodišnjeg Pirellijevog kalendara. „Počela sam razmišljati o ženskim ulogama, o onim ženama koje su doista postigle nešto. Htjela sam napraviti klasičan set portreta. Razmišljala sam o tome da žene trebaju izgledati jako, ali prirodno, stoga sam odlučila snimiti veoma jednostavnu vježbu u studiju. Ovaj je kalendar potpuno drugačiji. On je prekretnica. Ideja je bila stvoriti nešto što se ne pretvara i što je vrlo jasno“, izjavila je Annie Leibovitz.

Mislite da Pirelli doista kreće u novom smjeru u kojem bismo svi trebali krenuti (u kojem jednako cijenimo snagu uma i ljepotu tijela)?

Snažne žene u novom Pirellijevom kalendaru
Behind the scene