Otvara se bajkovit muzej Hans Christian Andersena

| Art |

Muzej Hans Christiana Andersena

Hans Christian Andersen jedan je od možda najboljih pisaca bajki ikada koji u svom širokom književnom opusu, broji više od sto bajki, ima neke od najslavnijih bajki ikada kao što su Mala sirena, Ružno pače, Carevo novo ruho i ostale. Nakon što je bio inspiracija mnogim Disney filmovima sada nastaje muzej koji će također oživiti Andersenove bajke.

Andersenove bajke

Danski grad Odense bit će dom muzeju inspiriranom Hans Christian Andersonom i njegovim bajkama. Prije preseljenja u glavni grad danske Copenhagen, Hans Christian Andersen je živio u malenom gradiću Odesse u kojem se i rodio. Upravo će u tom malom danskom gradiću smjestit muzej koji će biti jednako očaravajuć kao i Andersenove bajke. Muzej bi se trebao otvoriti u lipnju ove godine i bit će još jedan od razloga zašto bi trebali posjetiti Dansku.
Muzej će se nalaziti usred predivnih vrtova čija su inspiracija za stvaranje bile upravo Andersonove bajke. Muzej Hansa Christiana Andersena bit će podijeljen u niz građevina sa staklenim fasadama koje se prirodno stapaju s okolnim vrtovima. Uski drveni stupovi stvorit će dojam šume, dok će udubljeni krovovi zgrada biti prekriveni visećim cvijetnjacima.

Vrtovi muzeja Hans Christian Andersena