Osvojite ulaznice za novi kino hit film Igra oponašanja

| Art |

Od ovog tjedna, odnosno od početka 2015. godine, svaku srijedu prezentirati ćemo vam po jedan novi Hit film u kinima Cinestar te vam pokloniti ulaznice za isti (više o tome saznajte u nastavku). Prvi na redu je film Igra oponašanja, film koji ima 5 nominacija za Zlatni Globos, film kojem predviđaju Oscara za glavnu mušku ulogu i film koji jednostavno morate pogledati.

Igra oponašanja

Igra oponašanja je dramatični prikaz života i rada jednoga od najneobičnijih heroja Britanije, Alana Turinga. Benedict Cumberbatch (The Fifth Estate, Star Trek Into Darkness, televizijski "Sherlock") i Keira Knightley (nominirana za nagradu BAFTA-e za Atonement, nominirana za Oscara za Pride and Prejudice) u filmu glume kao Turing i njegova saveznica Joan Clarke, a uz njih glume i Matthew Goode, Mark Strong, Rory Kinnear, Charles Dance, Allen Leech i Matthew Beard.

Igra oponašanja

 Norveški filmaš Morten Tyldum, koji je 2012. bio nominiran za nagradu BAFTA-e za Headhunters, režirao je film prema scenariju koji je Graham Moore napisao na temelju knjige Alan Turing: The Enigma čiji je autor Andrew Hodges.

Radnja se događa tijekom zime 1952. godine kada su britanske vlasti ušle u dom matematičara, kriptoanalitičara i ratnog veterana Alana Turinga (Benedict Cumberbatch) da bi istražila prijavljenu provalu. Umjesto toga uhapsili su samog Turinga optuživši ga za ‘ogromnu nemoralnost’ koja je dovela do osude zbog krivičnog delikta homoseksualnosti – oni koji su ga optužili nisu znali da inkriminiraju pionira moderne kompjutorizacije. Na čelu šarolike grupe učenjaka, lingvista, šahovskih prvaka i obavještajaca zaslužan je za razbijanje koda njemačkog stroja Enigma iz II. svjetskog rata. Napet prikaz briljantnog i složenog čovjeka prati genija koji je pod ogromnim pritiskom pomogao skratiti trajanje rata i time spasio tisuće života.

Igra oponašanja

Nevjerojatno istinita, a ipak uglavnom nepoznata priča o britanskom kriptoanalitičaru Alanu Turingu proširila se poput požara Hollywoodom u prosincu 2011., kad se scenarij Grahama Moorea za film Igra ponašanja o Turingovom životu našao na prvom mjestu legendarne Crne liste najboljih scenarija.

Teddy Schwarzman, koji je na čelu producentske i financijske kompanije Black Bear Pictures, odmah se oduševio scenarijem: “Nisam ga mogao prestati čitati, toliko je bogat i povijesno značajan. Napisano je inteligentno, sa stiliziranim dijalozima, originalan je sa složenom pričom.”

Igra oponašanja

Za ovaj zanimljivi film darujemo dva puta po dvije ulaznice u Cinestar kinu Zagreb (Branimir Centar) koju možete iskoristiti od 1.-7. siječnja 2015. godine. Sve što trebate napraviti je biti fan Wall.hr portala na Facebooku  te podijeliti ovaj članak na svojem profilu (na opciji public i preko Wall.hr Facebook fan stranice) uz rečenicu "Želim ići gledati film Igra oponašanja u Cinestar Zagreb". Dobitnika ćemo objaviti 1.1. 2015. do 14h.

Igra oponašanja