Novi film Tima Burtona napokon u kinima

| Art |

"Moje najdraže čudovište"

Od četvrtka, 31. siječnja u kinima se započinje prikazivati “Moje najdraže čudovište” – nominiran u kategoriji najboljeg animiranog filma za nagradu Oscar. Direktno iz studija Disney proslavljeni redatelj Tim Burton predstavlja nam “Moje najdraže čudovište” (“Frankenweenie”) – svoj novi animirani dragulj snimljen najmodernijom 3D tehnologijom u kojemu su svoje glasove posudili talentirani glumci Catherine O’Hara, Martin Short, Martin Landau, Charlie Tahan, Atticus Shaffer, Robert Capron, Conchata Ferrell i Winona Ryder.

“Moje najdraže čudovište” topla je animirana priča o jednom dječaku i njegovom psu. Nakon što neočekivano izgubi svog ljubimca, psa Sparkyja, mladi Victor upotrijebit će svo svoje znanje i snagu kako bi svog omiljenog prijatelja vratio u život – uz par malih izmjena. Iako u početku pokušava sakriti svoju novu kreaciju, nakon što svi saznaju da se Sparky vratio, Victorovi kolege iz škole, učitelji i kompletni gradić naučit će da vraćanje u život ponekad može biti vrlo, vrlo opasno.

Animirani film “Moje najdraže čudovište” zapravo je Burtonova oda klasičnim hororima koji su ga inspirirali u mladosti. Snimljen je stop-motion animacijom koja potpomaže jednostavnosti priče, ali joj daje i

potrebnu dubinu. Ovo je prvi Burtonov animirani film kojeg je režirao za studio Disney, a također ga je i producirao. Scenarij potpisuje John August, a originalna priča potječe, naravno, direktno iz uma Tima Burtona. Film je ove godine dobio nominacije u kategoriji najboljeg animiranog filma za ugledne nagrade BAFTA, Zlatni globus i Oscar. Film u hrvatska kina stiže 31. siječnja!

"Moje najdraže čudovište"