Nasmijte se i Vi za Yoko Ono

| Art |

Yoko Ono
Yoko Ono

Iako sveprisutna, ne bombardira nas vijestima i projektima kao druge poznate osobe. Udovica nikad prežaljenog Johna Lennona, lansirala je prošlog tjedna u suradnji s njenom aktualnom izložbom u Serpentine galeriji u Londonu, najpozitivniju iPhone aplikaciju do sad - #smilefilm. Besplatna aplikacija ove umjetnice, glazbenice i aktivistice poziva sudionike da se slikaju dok se  smješkaju, uploadaju ih na Twitteru ili Instagram s hashtag # smilefilm.  Osmjesi se prikupljaju, preslikaju na kartu svijeta,  a korisnici mogu gledati film. tj. promatrati kako se osmjesi uploadaju.

#smilefilm projekt započeo je na izložbama u Tokiju, Dehliju, Berlinu i nastavlja se u Londonu gdje se nalaze komora i kompjuter kako bi posjetitelji direktno mogli uploadati svoj osmijeh.  S ovom novom iPhone aplikacijom, sudionici nisu ograničeni na grad domaćini izložbe već nesputano mogu širiti dobro raspoloženje gdje god bili.

Yoko Ono # smilefilm
Yoko Ono # smilefilm

Inspiraciju za projekt dobila je davne 1980. nakon Lennonovog ubojstva i činjenice da se nije bila u stanju nasmijati. Postepeno je, koliko god to smiješno zvučalo, počela vježbati osmijeh u ogledalu I shvatila koliko je osmijeh važan za pojedinca i njegovo fizičko i psihičko stanje.

Što čekate? Cheese…

#smilesfilm by Yoko Ono