Najljepše knjige za vaš stolić za kavu

| Art |

Knjige za stolić za kavu, poznatije kao coffee-table books, od početka svog postojanja još u 16. stoljeću, nepresušna su inspiracija svojim vlasnicima i najljepši dodatak za svaki mali stolić u domu.  Velikog formata, tvrdih korica i s najkvalitetnijim printom fotografija koje ostavljaju bez daha.  Poučni i zanimljivi tekstovi oraspoložit će vas svaki put kada ih primite u ruku. 

Kusama
Kusama je sveobuhvatna zbirka najpoznatijih djela japanske umjetnice Yayoi Kusame, kao i nikad prije viđenih skica i fotografija. Kusama je blisko surađivala s urednicima i suradnicima koji su stvorili ovu knjigu s tvrdim omotom, osiguravajući u potpun prikaz, dubinu i utjecaj svoje uspješne 60-godišnje karijere.

Fashion Designers A-Z
Od Azzedine Alaïe do Yves Saint Laurent, knjiga Fashion Designers A-Z slavi stoljeće ikona i odjeću koja predstavlja vlastitu filozofiju i estetiku. Ova knjiga s tvrdim omotom ispunjena je stranicama zapanjujućih fotografija od preko 500 odjevnih predmeta izloženih u stalnoj postavi u muzeju Fashion Institute of Technology. Već je sama po sebi pravo umjetničko djelo.

Grace: Thirty Years at Vogue
Prvi od dva sveska, Grace: Thirty Years at Vogue dokumentira impresivan portfelj bivše kreativne direktorice Vogue, Grace Coddington. Ovo izdanje ispunjeno je slikama, osobnim anegdotama i do sad nepoznatim pričama, a sadrži i dodatak koji su napisali Anna Wintour i Karl Lagerfeld, oboje dobri prijatelji Grace Coddington.

The Light of New York
Nagrađivani fotograf Jean-Michel Berts, zabilježio je grad koji nikada ne spava u trenucima sreće i potpunog spokoja. Najveće znamenitosti New Yorka i veličanstveni pogledi, u ovoj knjizi uhvaćeni su kao nikad prije, jer zgrade, mostovi, potpuno napuštene ulice, stabla te prazna stubišta zauzimaju poetsku i vječnu poziciju.

Dinner with Jackson Pollock
Od predjela do glavnog jela, deserata, kruha i malih međuobroka. Knjiga Dinner with Jackson Pollock sadrži preko 50 recepata prikupljenih iz rukom pisanih stranica američkog slikara Jackson Pollocka. Osim recepata, knjiga prikazuje život Pollocka kroz niz prekrasnih fotografija i priča ispričanih od strane obitelji i prijatelja. Uistinu jedinstven portret ovog velikog umjetnika.