Najbolji proizvod na Njuškalu za koji nikada ne bi priznali da smo ga kupili

| Art |

Na Wall.hr-u pokušavamo malo kombinirati nove trendove u društvu i struci, s onim starim. Tako smo naše dvije nedavno angažirane zaposlenice prije tri tjedna poslali na 'App store' da skinu 'Let go' aplikaciju za kupovinu i prodaju rabljene robe te da za naše mnogobrojne čitatelje izdvoje ono najzanimljivije, a onda, prije dva tjedna, s istim zadatkom poslali smo ih na Britanski trg gdje se svake nedjelje održava sajam antikviteta.

 
Nakon toga njih dvije su još u nekoliko navrata pronalazili razne zanimljivosti na sličnim platformama, a najzanimljivije je bilo kada su na mobilnoj aplikaciji Wish, koja se uglavnom bavi prodajom jeftine kineske robe upitne kvalitete, pronašli 9 nevjerojatno bizarnih proizvoda koje si unatoč nazivu te aplikacije nitko nikada ne bi poželio.
 
Danas je, međutim, došao trenutak za glavnu njušku među oglasnicima - Njuškalo!
 
---
 
Trebale su pronaći desetak zanimljivih proizvoda koje bi odmah kupile, bez pretjeranog razmišljanja, ali za koje nikome nikada ne bi priznale da su ih kupile.
 
Zadatak nije nipošto trebao biti težak jer je ta stranica veoma jednostavna i pregledna te nudi opciju izbora kategorija. Njih dvije su tako mogle, na primjer, samo upisati 'sexy donje rublje' i unutar te kategorije pronašli bi najmanje dva artikla kakva su za ovaj zadatak trebali izdvojiti. Ili, štajaznam, mogle su upisati 'sportska oprema' pa kupiti Interov dres, u kategoriji 'literature' mogle su uzeti neku new age i self-help knjigu, a pod nazivom 'usluge' nudi se itekako mnogo sramotnih stvari koje bi nekada možda i poželjeli, ali to bezbeli nikada ne bi priznali.
 
Njih dvije su, međutim, pronašle samo jedan artikl, ali koji toliko dobro odgovara ovom zadatku, a uz to je i veoma aktualan, da smo ga prihvatili bez pogovora i nismo dalje inzistirali na pronalasku drugih takvih proizvoda koji se nude na Njuškalu.

Elem, za svega 3 000 HRK ova umjetnička slika koja prikazuje dobro raspoloženog gradonačelnika Milana Bandića mogla bi ponosno visiti na zidu Antonie i Viktorije. One to, naravno, nikome ne bi priznale jer je atmosfera oko spomenutog gospodina takva da pri samom spominjanju njegova imena određenim pripadnicima u našem društvu, uglavnom onim besposličarima po centru grada, odmah diže kosa na glavi, dobijaju razne alergijske reakcije i počinju pisati bijesne traktate po društvenim mrežama, a onda ih - ništa manje dokoni mediji skloni nekoj drugoj opciji - prenose pod šokantnim i skandaloznim naslovima. 

To našim novim zaposlenicama, jasno, ne treba u životu. Sjećanje na nedavni događaj kada su, onako više usput, pohvalile fontanu na Britancu jer osim što lijepo izgleda, riješila je i do tada poprilično lošu prometnu situaciju na tom mjestu, još uvijek su jako svježa. Društvo, naime, u kojemu su to nepromišljeno izrekle, ispratilo ih je tada uz mnoge uvrede i optužbe da se nečiji plaćenici, a ni do dana današnjeg im to nisu oprostili te ih više ne zovu na neka kul događanja u kino Europu ili Booksu.
 
Upravo zbog toga, ovo ulje na platnu slikarice Ljubice Gjukić iz 2005.g. apsolutni je pobjednik njihove potrage za artiklima koje nikome ne bi priznali da ih posjeduju.
 
Sliku bi, međutim, rado imali na zidu. Najmanje još četiri godine...