Novi datum Zucchera u Lisinskom!

| Music |

Zucchero (AKA Anselmo Fornaciari) kreće na veliku turneju po Europi 6. lipnja 2020. godine koncertom u Glasgowu, a završava 5. prosinca 2020. u Zurichu.

Zbog tehničkih izmjena produkcije na dijelu velike europske turneje D.O.C. World tour, koncert predviđen za 29. listopada sljedeće godine održat će se 8. prosinca 2020. godine.

Turneja koja obuhvaća tridesetak gradova Europe produkcijski je vrlo zahtjevna, stoga je organizacijski bilo nužno pomaknuti termin na prosinac.

ZUCCHERO “SUGAR” FORNACIARI je jedan od omiljenih talijanskih glazbenika koji je prodao više od 60 milijuna nosača zvuka u karijeri, a 8. studenog objavio je i novi studijski album D.O.C..

Zucchero je bio prvi umjetnik sa Zapada koji je nastupio u Kremlju nakon pada Berlinskoga zida, a njegov nastup u Havani 2012. godine ispred 80.000 posjetitelja smatra se najposjećenijim koncertom stranog umjetnika na Kubi u vrijeme embarga.

U više od tri desetljeća dugoj karijeri, Zucchero je surađivao s glazbenicima raznih žanrova, kao što su Bryan Adams, The Blues Brothers, Bono, Jeff Beck, Eric Clapton, Joe Cocker, Elvis Costello, Miles Davis, Peter Gabriel, John Lee Hooker, BB King, Mark Knopfler, Brian May, Luciano Pavarotti, Iggy Pop, Queen, Alejandro Sanz, Sting te Ray Charles koji je oduševljeno izjavio: "Zucchero je jedan od najboljih blues glazbenika na svijetu!"

Godine 2016. objavio je album "Black Cat" koji je premijerno izveo na spektakularnom koncertu u Areni u Veroni kao uvertiru u nadolazeću svjetsku turneju koja broji preko milijun posjetitelja u 611 gradova, 67 zemalja i 5 kontinenata.

Impresivan je to dokaz velikog uspjeha popraćenog neprocjenjivom kvalitetom izvedbe, koji je nastavljen objavom kompilacije najvećih hitova - "Wanted - The Best Collection", koja slavi njegovih trideset godina u glazbi.

Na predstojećoj će turneji održati čak 12 koncerata u veronskoj Areni, čime će postati rekorder po održanim koncertima u toj Areni – ukupno 51 koncert.

Poznati glazbenik nastupio je čak dva puta u pulskoj Areni gdje je oduševio domaću publiku, ali i brojne talijanske turiste koji su u posebnoj atmosferi Arene uživali u njegovim hitovima

Glazbeno putovanje i veliko slavlje uz najveće hitove poput Senza Una Donna, Baila, Così Celeste, Cuba Libre, Everybody's Got To Learn Sometime, Diavolo In Me, Il Volo, Miserere ili Diamante nastavlja se u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a sve kupljene ulaznice za 29.listopada vrijede i za novi datum koncerta, 8.prosinca, dok je povrat ulaznica moguć na prodajnom mjestu na kojemu su ulaznice i kupljene.

To će biti prvi Zuccherov nastup u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a kako biste bili sigurni da ga nećete propustiti, što prije nabavite na blagajnama dvorane Vatroslava Lisinskog ili putem weba.