Rihanna je najbogatija pjevačica na svijetu

| Music |

Instagram/ @badgalriri

Rihanna se uspjela popeti na vrh Forbesove liste najbogatijih pjevačica na svijetu s bogatstvom većim i od bogatstva kraljice popa Madonne te slavnih diva Celine Dion i Beyonce.

Ljepotica s Barbadosa punog imena Robyn Rihanna Fenty uspjela je zaraditi 600 milijuna dolara, čime je prestigla Beyonce čije bogatstvo je procijenjeno na oko 200 milijuna dolara. Prema Forbesovoj listi, bogatstvo Celine Dion iznosi 150 milijuna dolara, a Madonnino oko 30 milijuna dolara.

Dok je 31-godišnja Riri najpoznatija po brojnim hitovima poput "Umbrella", "Diamonds" ili "What's My Name", glazba nije jedini izvor njene zarade.

Forbes procjenjuje kako je najveći dio novca zaradila kroz suradnju s luksuznom francuskom kompanijom LVMH u čijem vlasništvu su brendovi Christian Dior, Givenchy i Louis Vuitton.

Instagram

Ona je prošlog mjeseca svoj brend Fenty pokrenula u Parizu, čime je postala prva Afroamerikanka koja je kreirala vlastiti originalni brend s LVMH-om.

Modna linija Fenty je posljednji Rihannin podvig koji je stigao nakon njene prošlogodišnje kolekcije donjeg rublja Savage X Fenty te kozmetičkog brenda Fenty Beauty koji je pokrenula 2017. godine.

U prvih 15 mjeseci od lansiranja kozmetičkih proizvoda Fenty Beauty, Rihanna je uspjela zaraditi 570 milijuna dolara. Iako LVHM posjeduje polovinu ovih sredstava, Fenty Beauty značajno je uvećao njeno bogatstvo.

Instagram/ @badgalriri