Franka Batelić konačno predstavila pjesmu za Eurosong

| Music |

Nakon dugog čekanja, sinoć u 19 sati premijerno je prikazan videospot za pjesmu Crazy kojom će Franka Batelić predstavljati Hrvatsku na Euroviziji 2018. Naime, široj javnosti je tek nedavno postalo poznato da će nas upravo Franka predstavljati na ovogodišnjem Eurovizijskom natjecanju u Portugalu nakon čega je izašao i teaser za pjesmu Crazy, a sada, konačno i sama pjesma te njen spot.

„Pjesma je konačno vani! Neobična je, čarobna, mistična, snažna i pomalo luda. Vjerujem da će se svidjeti publici i da će uživati slušajući je, jednako kao što smo mi dok smo radili na njoj posljednja tri mjeseca!", izjavila je pjevačica Franka Batelić.

Franka Batelić Crazy

Autor glazbe je Branimir Mihaljević, a autorica teksta i glazbenih dionica je sama Franka. Videospot su režirali Sandra Mihaljević i Igor Ivanović, dok je za koreografiju bio zadužen Igor Barberić. Cijeli izgled osmislila je Jasenka Tudor Bevanda, kostime je izradio Hippy Garden, za šminku je bila zadužena Kristina Hošnjak, a za masku BrushBar te Salon Franić za frizuru.

Videospot je snimljen u Zorinu domu u Karlovcu i zagrebačkome hotelu Double Tree by Hilton. „Dugo smo razmišljali kako prenijeti ludilo ljubavi na videospot u trajanju od tri minute. Iskreno, bilo je mnogo kreativnih ideja cijeloga tima, no nekako se ponovno sve posložilo i ponovno je, kao i pjesma, priča videospota pronašla nas”, istaknuo je nakon Frankina gostovanja na HRT-u njezin menadžer Siniša Bevanda.

Franka Batelić Crazy

„Kad se okupi sjajan tim, kad je ideja videospota privlačna i zanimljiva, nikomu, pa ni meni, nije bilo teško raditi i 22 sata u komadu. Vjerujem da će gledatelji osjetiti tu pozitivnu energiju koju smo unijeli u rad. U tim koji je radio na videospotu bilo je uključeno više od 30 ljudi i svima želim zahvaliti na profesionalnosti i sjajno obavljenome poslu. Zamislite samo kako je bilo oslikati i stilizirati deset plesača da izgledaju i plešu odlično”, dodala je Franka.


Ovogodišnje 63. natjecanje za pjesmu Eurovizije održat će se od 8. do 12. svibnja u glavnome gradu Portugala Lisabonu. Poluzavršna će se natjecanja održati 8. i 10. svibnja, a završna je večer na rasporedu 12. svibnja. Ždrijebom je odlučeno kako će se Hrvatska natjecati u drugome dijelu prve poluzavršnice 8. svibnja u Altice Areni u Lisabonu.

U nastavku vam donosimo cijelu pjesmu, a nadamo se da će se i vama svidjeti koliko i nama. Franki u svakom slučaju želimo puno sreće te visoki plasman na Eurosongu. 

Franka – Crazy (Official Video) - Eurovision 2018 Croatia