Julia Roberts snimila video s porukom zbog koje ćete se naježiti

| Art |

Editor's pick by Tea Filipović

Tea Filipović, urednica Design, Lifestyle i Culture rubrika na Wall.hr portalu

Julia Roberts
Julia Roberts

Nažalost, našu toliko voljenu planetu Zemlju često uzimamo zdravo za gotovo i zaboravljamo na iznimno važnu činjenicu – ona je tu bila daleko prije nas. Planet Zemlja je dom za čak 14 milijuna različitih vrsta živih bića i upravo milijarde tih jedinki imaju jednak udio u održavanju planeta zdravim i postojećim. Stoga ne čudi kako se briga za planet i sve njegove stanovinke počela javljati kod sve većeg broja ljudi. Nadamo se ne prekasno.

Borba za planet i niz upozorenja koja bi morali shvatiti ozbiljno, uzeli su maha na svjetskog medijskoj sceni, ali i među poznatim svjetskim akterima. Problemi kojima se bave i o kojima govore tiču se globalnog zatopljenja, krčenja šuma, kontaminacija voda i hrane te kako sve to utječe na životinjski i ljudski svijet. Ono o čemu govore veoma je crno i bijelo – život ili smrt.

Nature Is Speaking
Nature Is Speaking

Upravo o tome govori i Julia Roberts za projekt Conservation International organizacije u kratkom videu koji odašilje toliko snažnu poruku o planeti Zemlji da će vas zasigurno proći trnci - možda tek sada doista shvatite koliko se ozbiljno igramo s prirodom i njezinim (točnije našim) životom. Osim slavne glumice koja pripovjeda kao Majka Priroda, u ostalim video uradcima kao pripovjedači pojavljuju se Harrison Ford kao ocean, Kevin Spacey kao tropska šuma, Edward Norton kao zemlja, Penélope Cruz kao voda, Robert Redford kao sekvoja, Ian Somerhalder kao koraljni greben i Lupita Nyong'o kao cvijeće. U novim nastavcima javlja se i Reese Winterspoon kao dom i Liam Neeson kao led.

Nature Is Speaking
Nature Is Speaking

Conservation International je fundacija izgrađena na jakim temeljima znanosti, partnerstva i demonstracija na terenu - ona osnažuje društvo za odgovornu i održivu briga za prirodu, za naše globalne biološke raznolikosti, za dobrobit čovječanstva. Priroda nije tu zbog nas. Mi smo tu zbog prirode, koliko god bismo voljeli da je drugačije. #WeNeedNature

Za video u kojem pripovjeda Julia Roberts i ostali glumci kliknite OVDJE.

Harrison Ford govori kao ocean