Judin Pazaar: "Split je dobio novu, svjetsku dimenziju!"

| Art |

Drugo izdanje Judinog Pazaara koje se održalo ovog vikenda ispred kluba Judino drvo u industrijskoj zoni Splita, osim što je bio pravi melem za oči i uši oko tisuću posjetitelja, dalo je gradu pod Marjanom jednu novu, 'svjetsku' dimenziju. Unatoč oluji i buri, domaći i furešti, uživali su na ljetnom sajmu pomno biranih vintage i second-hand stvari u opuštenoj atmosferi, sjajnoj live glazbi, ukusnom streetfoodu i odličnom sladoledu.

Judin Pazaar zamišljen je kao platforma koja okuplja Splićane i njihove goste, svih starosnih uzrasta koji njeguju kreativni i ekološki pristup životu i okolišu, podržavajući umjetničku, glazbenu i filmsku scenu, te podupirući njezin razvoj. Dvadesetak kreativaca iz Splita, zajedno s nekoliko gostiju iz Zagreba, izložilo je svoju vintage i second hand odjeću, obuću, nakit, rukotvorine, gramofonske ploče, stripove, igrice, dječje igračake, pokućstvo i razne druge antikvitete.

Judin Pazaar

Dio prihoda od svakog štanda doniran je udruzi Sehaliah koja se bavi udomljavanjem napuštenih životinja, a nekoliko je četveronožnih ljubimaca (Bella, Indy i Roma), zahvaljujući sajmu, dobilo topao dom pun ljubavi. Judin Pazaar powered by BECK's održavat će se tromjesečno u Splitu, po uzoru na popularne europske i svjetske buvljake, njegujući i promovirajući reciklažnu metodu življenja kojom doprinosi kreativnom i ekološkom osviještavanju zajednice. 

Judin Pazaar