Jeste li čuli za Zeleni ponedjeljak?

| Art |

facebook.com/sumskikuharbistro
facebook.com/sumskikuharbistro

 Zeleni ponedjeljak međunarodna je kampanja koja se provodi u više od 30 zemalja u svijetu, među kojima je i Hrvatska, a koja za cilj ima podizanje svijesti građana o važnosti zdrave prehrane i utjecaja proizvodnje hrane na okoliš kroz poticanje konzumiranja namirnica isključivo biljnog podrijetla barem jedan dan u tjednu. Jedan dan u tjednu na biljnoj prehrani promjena je u korist poboljšanja zdravlja, očuvanja okoliša i zaštite životinja.

Zašto baš ponedjeljak? Za većinu ljudi ponedjeljak je kao početak tjedna idealan za promjene. Ponedjeljkom planiramo tjedan i započinjemo aktivnosti za sljedećih šest dana. Istraživanja pokazuju da nam je lakše održati promjene ponašanja ako ih započnemo u ponedjeljak. Zato je ponedjeljak idealan dan da napravimo promjenu za svoje zdravlje i zdravlje cijeloga planeta. Svaki ponedjeljak prigoda je da donesete pravu odluku. A ako propustite ovaj ponedjeljak, sljedeći tjedan odlična je prigoda da krenete u Zeleni ponedjeljak! 

facebook.com/sumskikuharbistro
facebook.com/sumskikuharbistro

Tako je Zeleni ponedjeljak došao i do Šumskog Bistroa u Tkalčićevoj ulici. U sklopu kampanje od prvog ponedjeljka veljače Šumski Bistro želi da krenete u Zeleni ponedjeljak s ukusnim i zdravim menijima koje će pripremati za svoje goste! Prvi domaći vege-raw-fast-food bistro ponedjeljcima nudi šumske plate kojima će predstavljati divlju prirodu raznih zemalja, kao i sirove šumske plate, bezglutensku hranu, hempburger (burger od konoplje), jela sa samoniklim biljem, sirova jela te široku ponudu prigodnih deserata i svježe cijeđenih sokova.

facebook.com/sumskikuharbistro
facebook.com/sumskikuharbistro

Zašto se uključiti u Zeleni ponedjeljak? Imamo pet razloga: zdravo je, dobro je za naš planet, pomaže u smanjenju gladi u svijetu, dobro je za životinje i vrlo je ukusno. Nama zvuči dovoljno dobro da Zeleni ponedjeljak svi zajedno pretvorimo u dobru i veselu naviku!