Vodič po Zagrebu u tjednu početka Adventa

| Guide |

Tjedni vodič

Novi tjedni vodič Wall.hr-a vaš je pregled događanja u Zagrebu koji vam pruža kulturna i zabavna događanja. Donosimo vam aktualni tjedni pregled događanja u Zagrebu u razdoblju od 29.11. - 6.12. 2017.

Tjedni vodič

Međunarodni dječji festival Čarobna frula- Centar za kulturu Trešnjevka 01.12.2017. - 03.12.2017.

Festival je nastao 2015. godine kao plod višegodišnjih napora i kontakata na planu međunarodnog povezivanja u području dječjeg umjetničkog stvaralaštva, umjetničkog stvaralaštva za djecu i naravno glazbe. Namijenjen djeci, solistima u dobi od 3-15 godina koja na festivalu uživo izvode kvalitetne originalne autorske dječje pjesme prilagođene svom uzrastu.

Advent u Zagrebu- 2.12.2017.

Na Tomislavcu vas i ove godine očekuje zimska idila, uz dobru glazbu i mirise hrane i vina na klizanju možete uživati od 2.12. 2017. Jedan od najljepših parkova dodatno će ukrasiti božićne lampice i advent koji je svake godine sve čarobniji. Najzanimljiviji događaji svakako će se događati na Strossmayerovom trgu gdje se preselio najpopularniji božićni Advent - Fuliranje i to pod motom Life is Circus. Na Fuliranju će se naći kućice poput El Tora, Timea, Mason burgera, 50 burgera, Rougemarina, Pod zidom, Vrata Jadrana s restoranima s Murtera i Kornata, Wurst bara i mnogih drugih... Fuliranje kreže s radom 30. studenog. 

Zrinjevac u vrijeme Adventa zasvijetli posebnim sjajem tisuća bijelih lampica, a stari glazbeni paviljon postane odredištem ljubitelja božićnih klasika i valcera. Otvaranje uz sad već tradicionalno paljenje lampica bit će 2.12.2017.

Ako se želite dobro provesti, pogledati dobar film, ugrijati se kuhanim vinom ili pronaći poklone za Božić, 2.12. se zaputite na Europski trg koji također kao i Priča s Griča kreću raditi s 30. studenim .

I ove godine ponovo se događa čarolija na glavnom gradskom trgu - Zagrebačka Božićna Bajka. Otvaranje uz Antonela Đinić trio je 2.12.2017.

Tjedni vodič

Galerije i muzeji

Nikola Tesla - Mind from the Future- Meštrovićev paviljon 25.11.2017. - 20.03.2018.
Multimedijska izložba u čast Nikole Tesle, jednog od najvećih svjetskih vizionara, pod nazivom NIKOLA TESLA – MIND FROM THE FUTURE.
Izložba će biti postavljena u Meštrovićevom paviljonu u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika te će se ondje iznova susresti ova dva velikana znanosti i umjetnosti. Veliki će Meštrović ugostiti Teslu na spektaklu koji će zasigurno nositi titulu najvećeg znanstveno-umjetničkog događaja godine.

Dani Beča u Zagrebu 28.11.2017. - 30.11.2017.
Jeste li znali da je Beč 2017. već osmi put zaredom proglašen gradom s najvišom kvalitetom življenja na svijetu? Glavni grad Austrije ne krije tajnu svog uspjeha jer mu je međunarodna razmjena iskustava vrlo važna. Stoga Beč već treći put dolazi u glavni grad Hrvatske gdje će sa Zagrebom nastaviti postojeći konstruktivni dijalog.
Središnji dio Dana Beča je dvodnevna konferencija na kojoj će stručnjaci obaju gradova raspravljati o inovativnim projektima na teme gospodarenja otpadom, integracije, mobilnosti i smart cityja.
Otvorenje Dana Beča na Trgu bana Jelačića uvest će Vam u božićno raspoloženje. Prihod od prodaje napitaka bit će doniran Udruzi za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima Krijesnica.