Tjedni vodič - budite humanitarni, zabavite se i uživajte u glazbi

| Guide |

Tjedni vodič 16.3. - 21.3.
Tjedni vodič 16.3. - 21.3.

 16.3.2015. (ponedjeljak)

AMIRA MEDUNJANIN U LISINSKOM

Amira Medunjanin
Amira Medunjanin

Svjetski priznata umjetnica Amira Medunjanin 16. ožujka vraća se u Zagreb, ovaj put u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog, što će biti njezin prvi samostalni nastup u toj dvorani i ujedno dosad najveći koncert u Hrvatskoj. Amiri i njezinim suradnicima Lisinski je dobro poznat, upravo su pod njegovim krovom snimili novi studijski album "Silk & Stone". Pjesme s ovog albuma, ali i neke druge dragulje sevdalinke i tradicionalnih pjesama ovih prostora, Amira s ekipom sjajnih glazbenika te jedinstvenim senzibilitetom, energijom i emocijom 'donosi' publici za nešto više od dva mjeseca. Koncert počinje u 20 sati.

Humanitarni Stand Up Comedy show - udruga za terapijsko jahanje Don Kihot

Humanitarni Stand Up Comedy show - udruga za terapijsko jahanje Don Kihot
Humanitarni Stand Up Comedy show - udruga za terapijsko jahanje Don Kihot

Kako bi prikupili novac za izgradnju novog jahališta, Udruga Don Kihot organizira 'Humanitarni stand up comedy show' u ponedjeljak 16. ožujka u 20:30. Čak devet komičara Studija smijeha će nastupiti u Hard Placeu u Ulici Hrvatske bratske zajednice u Zagrebu (kod NSB-a). Na ovaj način Udruga nastavlja prikupljati novac za izgradnju novog jahališta koje je potrebno djeci s teškoćama u razvoju. Trenutni uvjeti nisu dovoljni za kvalitetno odvijanje terapije pomoću konja. Ulaznica košta simboličnih 40kn, a svi će moći dodatno pomoći kupnjom kalendara Don Kihota ili svojim dobrovoljnim prilozima. Na 'Humanitarnom stand up comedy showu' nastupaju Goran Vugrinec, Vlatko Štampar, Tihomir Paravina, Tin Sedlar, Zvonimir Mintas, Tomislav Kozačinski, dva pobjednika Open mic-a te gost iznenađenja.

17.3.2015. (utorak)

PARTICK PARTY - TRI FIR & Jameson & Tomislav party

St. Patick's party u Hard Placeu
St. Patick's party u Hard Placeu

Svim ljubitejima dobre irske glazbe, piva i whiskeya svoju sjajnu svirku u Hard Placeu održat će band TRI FIR koji nas svaki put oduševe (bilo da su solo ili u društvu Cannonsa). Trí Fir je glazbena skupina sa preko 10 godina iskustva u irskoj glazbi. Članovi ove skupine su sudjelovali u raznim bendovima i stvarali različite projekte irske glazbe, te su se sada spojili kako bi stvorili najzabavniji i najiskusniji bend ovog keltskog žanra. Repertoar im se sastoji od tradicionalnih irskih ''drinking'' pjesama, folk pjesama i „pub“ balada te plesnih instrumentalnih setova. Postava i izvedba je posebno prilagođena kako bi što vjernije prenijela zvuk i atmosferu irskih zabava, humor i energiju irske glazbe. Irski banjo, irski bouzouki i irska flauta nisu česta pojava u ovim krajevima i uz izvrsnu ritam sekciju Tri Fir će svakoga željnog dobre zabave ''natjerati'' na cjelovečernji ples. Upad je free, a specijalno za ovu priliku Hard Place radi do 02 sata! Vidimo se od 20 sati u pravom irskom raspoloženju - uz potoke pive, whiskeya i vesele glazbe. Zabava garantirana!

18.3.2015. (srijeda)

Predstava Raymond Queneau: STILSKE VJEŽBE

Stilske vježbe - Lisinski
Stilske vježbe - Lisinski

Stilske vježbe Raymonda Qieneaua svojevremeno su poslužile kao predložak redatelju Tomislavu Radiću za veoma uspjelu predstavu. Stilske vježbe fenomen su svjetskih razmjera. One su najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom. Pero Kvrgić i Lela Margitić ovu su predstavu svojom virtuoznošću poveli i u svjetsku kazališnu povijest. Ova predstava, koja je najsjajniji predstavnik cijele jedne iznimne kazališne ere, po kazališnoj i glumačkoj kvaliteti već punih četrdeset godina spada u sam vrh svjetske kazališne produkcije. Radi se o jednoj običnoj zgodi iz svakodnevnog života koja u tumačenju izvrsnih Pere Kvrgića i Lele Margitić na dvadesetak različitih načina postaje vrhunska komedija, burleska koja oduševljava, mami salve i salve smijeha te oduševljava glumačkom virtuoznošću. Mogli bismo reći da su Stilske vježbe upravo ono što se naziva čarolijom kazališta! Koncertna dvorana Vatroslava Lisinksog. Mala dvorana. 20 sati.

19.3.2015. (četvrtak)

Druženje s ekipom HRT-ove serije "Crno-bijeli svijet"

Crno-bijeli svijet u Pepermintu
Crno-bijeli svijet u Pepermintu

Sve što trebate znati je mjesto: Pepermint, sati: 21 i zašto: zato jer obožavamo Crno-bijeli svijet!

20.3.2015. (petak)

ZOLA JESUS

Zola Jesus
Zola Jesus

Jedno od najznačajnijih imena svjetske indie scene, Zola Jesus, vraća se u zagrebačku Tvornicu kulture u petak, 20. ožujka 2015. Zola Jesus je multitalentirana umjetnica specifičnog glazbenog izričaja u kojem kombinira i producira elektroniku s indie, goth i pop utjecajima. Njezin zvuk često su uspoređivali s Kate Bush, Lisom Gerrard (Dead Can Dance), Joy Division i Florence Welch, no ona je stvorila svoj prepoznatljivi zvučni potpis. Od kada se na sceni pojavila 2009. godine s debitantskim albumom “The Spoils” ova indie heroina, Amerikanka ruskih korijena pravog imena Nika Roza Danilova, počela je skretati pažnju na sebe i osvajati kritiku i fanove.

Trenutno album promovira u SAD-u i Kanadi, nakon čega dolazi u Europu, te će u Hrvatskoj nastupiti 20. ožujka. Koncert Zole Jesus u zagrebačkoj Tvornici kulture odvija se u sklopu proslave 18. godina Radio Studenta. Ulaznice su u pretprodaji 70 kuna, dok će na dan koncerta za ulaznicu trebati izdvojiti 90 kuna.

KONCERT: DETOUR 'ACOUSTICQUE U SAXU', gost: LUCE

Detour u Saxu
Detour u Saxu

Datum: petak, 20.3.2015. Vrijeme: 22:00 sata Cijena ulaznice: 45 kn u pretprodaji, na dan koncerta 60 kn. Tjedan dana prije najavljenog akustičnog koncerta u klubu SAX!, ulaznica za koncert electro acoustic pop glazbene atrakcije, grupe Detour objavljuje više nema u prodaji. Zbog iznimno velikog interesa odlučeno je da se DAN RANIJE održi još jedan, tzv. nulti koncert i to u petak, 20.03. Kako je već i najavljeno Detourovci će se publici predstaviti u vrlo intimnom, akustičnom izdanju. Ovom prilikom će njihovi hit singlovi 'Snijeg', 'Srce veliko', 'Daleko', 'Plešem sama', kao i pjesme starijeg datuma, doživjeti izvjesne promjene u aranžmanima. Također, na repertoaru će se naći i neki naslovi koje do sada nisu izvodili uživo kao i posebno odabrana cover iznenađenja. Vjerujemo da ova dva koncerta nećete propustiti jer radi se o grupi koja svojim, Porinom ovjenčanim, trećim studijskim albumom 'A što ak' ja...' osvaja radijske top liste i skuplja fenomenalne recenzije. Kao predizvođačica na oba koncerta nastupit će mlada hvaljena glazbenica Luce koja je već imala priliku biti gost renomiranim imenima kao što su Josipa Lisac, Meritasice i sve zapaženijoj kantautorici Sari Renar.

21.3.2015. (subota)

Kawasaki 3P u Tvornici

Kawasaki 3P
Kawasaki 3P

Šest godina bez albuma nije značilo i mirovanje za Kawasaki 3P, svirali su uzduž i poprijeko Hrvatske i regije, gostovali na festivalima, napravili izmjene u bendu, uspješan album 'Idu Bugari' objavili na vinylu (Dancing Bear Records), a tijekom tog su perioda uspjeli iznjedriti i dva singla 'Jebotext' te 'Loš, zao', pjesmu koja je u trenutku objave (proljeće 2014. godine) dala naslutiti da se bend ozbiljino latio studijskog posla.

Cijene ulaznica za Veliki pogon iznosit će 60 kn u pretprodaji te 80 kn na dan koncerta.