U kina je stigao novi DC blockbuster s The Rockom - Black Adams

| Film |

Black Adam

Dwayne Johnson igra ulogu života u akcijskom blockbusteru “Black Adam” studija New Line Cinema, u distribuciji Blitz filma.  Prvi dugometražni film koji istražuje priču o DC-jevom antijunaku dolazi na veliko platno pod redateljskom palicom Jaumea Collet-Serra koji je sa Johnsonom radio i na filmu Krstarenje džunglom (Jungle cruise).

The Rock se okušao u gotovo svim žanrovima, a odijevanje odijela super junaka oduvijek je bilo nešto što je priželjkivao. Rock kaže: „Volio sam stripove i oduvijek sam bio dijete DC-a. Naginjao sam prema Black Adamu jer je bio jedan od rijetkih superheroja, superzlikovaca, antijunaka koji je imao obojenu kožu i izgledao je poput mene.“

I dok je put do velikog platna bio dug više od deset godina, Johnsonova povezanost s likom i njegovom pričom ostala je snažna.

Producent Flynn kaže: „Ovaj projekt je priča o nastanku Black Adama. Upoznajete ga i vidite zašto je drugačiji od bilo kojeg super junaka. On ne igra po pravilima i ima božansku moć. Black Adam ne samo da će publiku nevjerojatno zabaviti, već će biti dirnuta i inspirirana njegovom pričom.”

Black Adam je  ikona u svemiru DC-a. On je složen lik i, iako se njegov uspon pomalo razlikuje od uspona drugih super junaka, njegova autentičnost i moralnost čine ga jedinstvenim i to je ono što je u konačnici učinilo njega i njegovu priču savršenom za prenošenje na platno.

U drevnom Kahndaqu, Adam je dobio svemoćne moći bogova, ali ih je koristio za osvetu i zato je bio kažnjen. Sada, 5000 godina kasnije, Adam je oslobođen i ponovno širi svoj mračni osjećaj pravde. Budi se u modernom Kahndaqu, koji je u njegovo vrijeme bio veliko kraljevstvo od kojeg je ostala tek sjena. Nekada poznata i bogata zemlja, rodno mjesto drevne magije i epicentar najvitalnijeg, neprocjenjivog resursa u regiji - eternija - na meti je pljačkaša zbog tog dragocjenog resursa.

Adam se odbija predati i izaziva tim junaka poznatih kao Društvo pravde koje čine Hawkman, Doktor Fate, Atom Smasher i Cyclone, a koji ga žele vratiti u vječno zatočeništvo.

Uz Johnsona glumačku postavu zaokružuju Aldis Hodge koji glumi Hawkmana, Noah Centine u ulozi Atoma Smashera, Sarah Shahi, Viola Davis, Pierce Brosnan i mnogi drugi.

Moćna postava iza kamere je uključivala direktora fotografije Lawrencea Shera, scenografa Toma Meyera, kostimografe Kurta i Barta i supervizora vizualnih efekata Billa Westenhofera, montažere Mikea Salea i Johna Leeja i skladatelja Lornea Balfea.

Black Adam | Trailer #2 | 2022

BLACK ADAMA u distribuciji Blitza pogledajte u kinima od 19. listopada 2022. godine, ulaznice su u prodaji online ili na blagajnama kina.