Najbolji filmovi svih vremena koje svi volimo

| Film |

Donosimo vam filmske klasike koje svi trebaju pogledati.

Bez obzira na to koju vrstu filmova volite, neke filmove smo svi gledali bez obzira na žanr.

Danas vam donosimo listu 5 najgledanijih filmova svih vremena, na vama je da pripremite kokice i udobno se smjestite. 

The Godfather

Kum je kriminalistička drama redatelja Francisa Forda Coppole koja se temelji na istoimenom romanu Maria Puza. Radnja filma događa se u razdoblju od 1945. do 1955. godine, te predstavlja kronologiju mafijaške obitelji Corleone. Film počinje kada se sin Don Corleonea, Michael pridruži mafiji i nađe se u začaranom krugu nasilja i izdaje.

Američki filmski institut prvo ga je proglasio trećim najvećim filmom u povijesti američke kinematografije, poslije je Kum prešao na drugo mjesto iza Građanina Kanea, dok se Casablanca spustila na treće mjesto. Po izboru nekih filmskih portala pozicioniran je na prvom mjestu. Film je dobio i dva nastavka, Kum II 1974. , i Kum III 1990. godine.

Home Alone

Sam u kući, božićna komedija iz 1990. godine redatelja Chrisa Columbusa u kojoj osmogodišnji dječak Kevin spašava kuću od pljačkaša nakon što je slučajno ostao sam u kući dok je njegova obitelj odletjela u Pariz za Božićne praznike.

The Lord of the Rings

Gospodar prstenova je fantastično- pustolovni film redatelja Petera Jacksona sniman u 3 djela, a prikazivana je u razdoblju od 2001. do 2003 godine.

Serijal je filmska adaptacija znanstveno- fantastičnog romana Gospodar prstenova, J. R. R. Tolkiena koji se također sastoji od tri djela: Prstenova družina (2001.), Dvije kule (2002.) i Povratak kralja (2003.)

Zli čarobnjak Sauron stvorio je svemoćni prsten koji vlada svim ostalim prstenjem moći u mitskom Međuzemlju, nakon što se stanovnici Međuzemlja suprotstave Sauronu njegov prsten nestaje.

Od ukupno 13 nominacija film je dobio četiri Oskara, kamera, vizualni efekti, šminka i glazba te mnoge druge nagrade.

.

Star Wars Episode IV- A new Hope

Ratovi zvijezda IV: Nova nada, američki znanstveno- fantastični film iz 1997. kojeg je napisao i režirao George LucasRatovi zvijezda su sa zaradom od 461 milijuna dolara postali najkomercijalni film 70-ih, a i danas se nalaze na listi 250 najboljih filmova kinematografije prema IMDb-u.

U epskom prostoru, mračne sile pod vodstvom Dartha Vadera uzimaju princezu Leilu kao taoca u nastojanju da uklone opoziciju novog Galaktičkog Carstva.

Titanic

Još jedan u nizu filmova Jamesa Camerona iz 1997. godine koji je pokupio niz nagrada. 

Siromašni mladić koji sasvim slučajno dobije kartu za  „nepotopljivi brod“ Titanik. Romantična priča o bogatoj djevojci Rose DeWitt Bukater i siromašnom dečku Jacku Dawsonu koji se sretnu i zaljube dok brod plovi prema santi leda. Postao je najgledaniji film svih vremena sveukupno zaradivši 1, 8 milijardi dolara