Fantastična četvorka stigla i u Cinestar kina - ne propustite ulaznice!

| Film |

Fantastična četvorka

PRIČA O ČETVORKI

Poput brojnih genija, Reed Richards je skromnog porijekla i kao dječak dane često provodi u garaži svoga doma u predgrađu u mjestu Oyster Bay (Long Island, New York). Tamo će osmisliti stroj za teleportaciju, a četiri godine kasnije isti će privući pozornost Dr. Franklina Storma, dekana Instituta Baxter. Reed na poziv dolazi u New York City i priključuje se programu Baxter i radu na posebnoj letjelici s drugim mladim genijima. Jedne noći Reed odluči testirati svoj stroj i u tome mu pomažu Ben Grimm, Johnny Storm i Victor von Doom, a plan je otići na mjesto slično primitivnoj Zemlji – planet pun prirodnih resursa s neograničenim potencijalom za one koji to znaju kontrolirati. Dolazi do eksplozije i  Reed, Johnny i Ben te Sue Storm su teško ozlijeđeni, a Victor je nestao. Četvero su ubrzo prebačeni u Zonu 57 i tri godine provode u karanteni, stabilizirani, testirani i analizirani.

Reed, Johnny, Sue i Ben počinju pokazivati nevjerojatne sposobnosti: Reed može razvući tijelo u nevjerojatne oblike; Johnny se može zapaliti; Sue može biti nevidljiva i stvarati energetska polja, a Ben je postao ogromno biće od kamena. Četvorka je sada sposobna za nevjerojatne stvari, pa tako i za spasiti Zemlju.

NASTANAK FANTASTIČNE ČETVORKE

Ove fantastične likove su za Marvel Comics stvorili legendarni Stan Lee i Jack Kirby, Prvo izdanje izašlo je u studenom 1961., prije no što su nastali Spider-Man, Hulk i The X-Men.  Dvojac su inspirirale atomske bombe i atomsko doma i strah koji je bio dio cijele atmosfere vremena hladnog rata. Radijacija od testiranih nuklearnih bombi izvor je posebnih moći brojnih kultnih likova iz stripa. Oni postoje u stvarnom svijetu i ne moraju nositi maske, a u izdanju Ultimate Fantastic Four 2004. saznajemo nove stvari o porijeklu u izvoru moći slavne četvorke.

Fantastična četvorka

UPOZNAJTE ČETVORKU

Na čelu tima je briljantni Reed Richards, koji je i tvorac legendarnog vremenskog stroja Quantum Gate. Glumi ga Miles Teller. „Miles ima inteligenciju, a istovremeno je pomalo neposlušan i ima mračnu stranu. Jako je duhovit, a ima i tu povučenu tihu rezerviranost koju nismo ranije vidjeli. U tome osjećate nepredvidivost,” objašnjava Kinberg.

Johnny Storm je mladi avanturist i ne želi imati posla s očevim znanstvenim programom, no kada dođe u nevolje, otac inzistira da se priključi programu. On će postati ljudska vatra i za razliku od ostalih, jako će se brzo prilagoditi i ovladati stečenim moćima. „On je duhovit, dinamičan i onaj divlji od četvorke i najviše bi ljudi htjelo biti on, a pomalo je i zavodnik. Michael B. Jordan ga je sjajno odglumio. On ima tu samouvjerenost, ali i ljudskost i toplinu i kao da nosi nešto što ga je u životu povrijedilo i to daje liku dubinu, a Jordan je to sjajno prikazao.”

Johnnyjeva polusestra je Sue Storm, siroče s Kosova koju je usvojila obitelj Dr. Franklina Storma.  Njene moći bit će nevidljivost i sposobnost stvaranja energetskih polja. „Prvo ime koje nam je palo na pamet bilo je Kate Mara, jer ima spoj inteligencije i osjećaja kako joj je pomalo nelagodno što je lijepa. Sue nije sigurna da joj je to uopće prednost i zato smo htjeli karakternu i inteligentnu glumicu. Ona je možda najzrelija od četvorke.“

Četvrti član je Ben Grimm, prijatelj Reeda Richardsa otkad ga je zatekao kako krade dijelove za svoj izum iz reciklažnog dvorišta njegove obitelji. Ben će postati nevjerojatno snažan, ogroman stvor od kamena sposoban izazvati golemu štetu. Glumi ga Jamie Bell

KAKO DO ULAZNICA?

Za ovu urnebesnu darujemo dva puta po dvije ulaznice u Cinestar kinu Zagreb (Branimir Centar) koju možete iskoristiti od 14. kolovoza do 19. kolovoza 2015.godine. Dobitnika ćemo objaviti 14. kolovoza 2015. do 14h. Sve što trebate napraviti je:

  1. biti fan Wall.hr portala na Facebooku
  2. podijeliti ovaj članak na svojem profilu (na opciji public i preko Wall.hr Facebook fan stranice) uz rečenicu "Želim ići gledati film "Fantastična četvorka" u Cinestar Zagreb"
  3. ispod članka ostaviti komentar "Želim ići gledati film "Fantastična četvorka" u Cinestar Zagreb" kako bismo vas mogli obavijestiti