10 najboljih filmova za romantična popodneva kod kuće

| Film |

Romantični filmovi možda nisu svima omiljeni žanr, ali su za dosadna poslijepodneva savršen izbor.

Bez obzira na to volite li romantične komedije, tinejdžerske ljubavne zavrzlame ili inspirativne životne priče, poslijepodneva kod kuće su savršena prilika za romantični filmski maraton, a mi smo pronašli najbolje filmove koji će poslužiti u tu svrhu. 

U nastavku vam donosimo naših 10 favorita.

Ljubav nema pravila

Nakon spoja s mladom djevojkom postariji glazbeni mogul se zaljubljuje u njenu majku. Film Nancy Meyers u glavnim ulogama donosi Jacka Nicholsona i Diane Keaton.

Slučajni milijunaš

Kada vlasnik pizzerije u malom gradu i pjesnik Longfellow Deeds naslijedi 40 milijardi dolara od svog ujaka, preseli se u velegrad i nađe se okružen prevrtljivcima koji žele svoj dio kolača. Adamu Sandleru u ovom se filmu pridružuje Winona Ryder.

Što žene vole

Bahati reklamni stručnjak Nick (Mel Gibson) pokušava osmisliti reklame za tipično ženske proizvode, a pri pokušaju da uđe u žensku psihu, doživi nesreću, nakon koje postaje sposoban čuti sve ono što žene žele i misle…

Moj najbolji prijatelj se ženi

Julianne (Julia Roberts) je tijekom studija prekinula vezu s Michaelom, uz dogovor da će se vjenčati jedno s drugim ako u 28. godini još uvijek budu samci. Kada Michael (Dermot Mulroney) nazove Julianne upravo pred njezin 28. rođendan, on joj obznani da će za tri dana oženiti Kimberly (Cameron Diaz).

Princ otkriva Ameriku

Mladi princ Akim (Eddie Murphy) izmišljene afričke države Zimunda navršio je 21. godinu i želi još malo proputovati svijetom prije nego što se skrasi. Tako dolazi u SAD praveći se da je siromašni student.

Romansa u Seattleu

Popularnu romantičnu komedija 1990-ih režirala je Nora Ephron, a u glavnim ulogama obožavamo Toma Hanksa i Meg Ryan. Tom glumi Sama čiji osmogodišnji sin smatra da je vrijeme da si nađe novu ženu, a Meg je Annie koja cijelu priču čuje preko radija i pomisli da bi Sam mogao biti čovjek njenog života.

U dobru i zlu

Pat Solatano (Bradley Cooper) je izgubio sve, kuću, suprugu i posao. Završio je u psihijatrijskoj klinici i osam mjeseci kasnije vratio se živjeti s roditeljima (Rober DeNiro i Jacki Weaver), ali nezadovoljan time odluči učiniti sve kako bi vratio svoj stvari život te upoznaje Tiffany (Jennifer Lawrence).

Bolje ne može

Melvin Udall (Jack Nicholson) je naporan, zajedljiv njujorški pisac koji ima opsesivno-kompulzivni poremećaj. Život mu se promijeni kad njegovog susjeda homoseksualca pretuku i on mora ići u bolnicu.

50 prvih poljubaca

Nakon prvog uspješnog upoznavanja, Henry (Adam Sandler) shvati da ako želi biti u vezi s Lucy (Drew Barrymore), svakog je dana, do kraja života, mora nanovo šarmirati i osvajati njeno srce. 

Prekid

Što se događa kada ljubav nije dovoljna? Iako su prekinuli vezu Gary (Vince Vaughn) i Brooke (Jennifer Aniston) odbijaju napustiti zajednički stan, a to će dovesti do još mukotrpnijeg raskidanja i potenciranih osjećaja.