Film koji vrijedi pogledati: zadnji nastavak trilogije 96 sati: U bijegu

| Art |

Nema tko nije gledao jedan od filmova iz serije "Taken", a sada se u naša kina Liam Neeson vraća u ulozi Bryana Millsa, umirovljenog agenta agencije CIA koji u prethodnim nastavcima nije prezao ni pred čime kako bi spasio otetu kćer i suprugu. U trećem nastavku, filmu 96 sati: U bijegu više ne bježi više od najgorih zlikovaca današnjice, nego od ujedinjenih policijskih snaga Los Angelesa, CIA-je i FBI-ja. Njih će regrutirati Franck Dotzler (Forest Whitaker) nakon što Mills (Liam Neeson) pobjegne tijekom uhićenja običnim murjacima. Naime, Bryanu je netko namjestio ubojstvo bivše supruge (Famke Jansen), a u opasnosti će se naći i njegova kćer Kim (Maggie Grace) koja je sada uspješna studentica sveučilišta UCLA. Naravno, Bryan će svojim vještinama pokušati saznati tko je pravi ubojica njegove supruge i privesti ga pravdi.

96 sati: U bijegu

Bryanovo upozorenje ljudima koji su mu oteli kćer i ispunjenje prijetnji koje im je uputio osvojili su gledatelje diljem svijeta, a Taken je postao jedan od najuspješnijih novijih trilera zahvaljujući radnji s kojom su se gledatelji lako poistovjetili. „Situacija u kojoj se našao Bryan je nešto s čime se svi možemo poistovjetiti,” kaže Neeson i  dodaje „kada netko zaprijeti vašim najmilijima pogtovo djetetu učinit ćete sve kako biste ga zaštitili.“

96 sati: U bijegu

Zanimljivo je da je ova uloga za Neesona bila nešto novo i pomalo ispunjenje dječačkih ambicija, jer je prije toga glumio većinom dramske uloge, poput one u slavnom filmu Schindler's List, a Taken je čistokrvni akcijski triler u kojem Liam ima ulogu akcijskog junaka.

96 sati: U bijegu

Zadnji nastavak Taken trilogije uzbudljiviji je nego ikada i odličan je razlog za odlazak u kino početkom godine. Upravo zato vamWall.hr portal u suradnji sa Cinestar kinima za film 96 sati: U bijegu, daruje dva puta po dvije ulaznice u Cinestar kinu Zagreb (Branimir Centar) koju možete iskoristiti od 8.-14. siječnja 2015. godine. Sve što trebate napraviti je biti fan Wall.hr portala na Facebooku  te podijeliti ovaj članak na svojem profilu (na opciji public i preko Wall.hr Facebook fan stranice) uz rečenicu "Želim ići gledati film 96 sati: U bijegu u Cinestar Zagreb". Dobitnika ćemo objaviti 8.1. 2015. do 14h.

96 SATI: U bijegu