Izložba Manola Blahnika u The Wallace Collectionu

| Exhibition |

Jučer je otvorena izložba koja slavi rad jednog od najpoznatijih dizajnera cipela, Manola Blahnika, u The Wallace Collectionu.

Privatna kolekcija Blahnikovih cipela izložena je u sobama Hertford House muzeja, a kao pozadina joj služe remek djela izložena u muzeju. Izložba slavi dugogodišnju fascinaciju dizajnera samim muzejom koji je smješten u srcu Marylebonea te pruža doživljaj putovanja kroz kreativni proces stvaranja Manola Blahnika.

Dizajner koji sljedeće godine slavi 50 godina svoga brenda, stalni je posjetitelj muzeja otkada je otvorio svoj prvi dućan. Napominje kako je muzej jedinstven u svijetu te da sadrži čak jedanaest djela Fragonarda te dio djela Bouchera, Rembrandta i Velázqueza, kao i namještaja Boulle i bezbroj drugih raskošnih ukrasa.

Kroz deset veličanstvenih soba prikazano je 160 pari cipela, a svaki prostor prikazuje određenu temu povezanu s Blahnikovim radom. Posjetiteljima je omogućen uvid u kreativni um i inspiraciju dizajnera kao i prilika da bolje upoznaju povijest umjetnosti u skrivenom dragulju Londona koji je The Wallace Collection.

Izložene cipele zaštićene su staklom, no to ne remeti intiman izgled izložbe koja traje do prvog rujna ove.godine.

Instagram/@barlowandbarlow
Instagram/@barlowandbarlow
Instagram/@instagioram
Instagram/@manolablahnikhq
Instagram/@moriartyevents