Izložba fotografija Petera Lindbergha u Los Angelesu

| Exhibition |

Najslavniji supermodeli početkom 90-tih godina kroz objektiv Petera Lindbergha

Za tri dana u Fahey/Klein galeriji u Los Angelesu otvoriti će se zanimljiva izložba fotografija slavnog Petera Lindberga i moći će se pogledati sve do 19.4.ove godine. Serija provokativnih fotografija rad je njemačkog modnog fotografa najpoznatijeg po svojim kultnim crno bijelim fotografijama supermodela koje je odradio za modnu bibliju Vogue. 

Nicole Kidman by Peter Lindbergh
Nicole Kidman by Peter Lindbergh

Njegove duboko zasićene crno bijele slike namjerno se poigravaju tradicionalnim arhetipovima žene, ali istovremeno uspijeva izvući iz njih njihovu istinsku ljepotu. Lindberghov rad najbolje je opisao slavni redatelj Wim Wenders koji je ovim riječima iskazao divljenje fotografu: "Svijet modne fotografije je glamurozan... ali mi smo navikli na njegovu sjajnu površinu. Lindberghove su fotografije posve drugačije. Prkose svim zakonima gravitacije u ovom području i veoma redefiniraju svijet koji prikazuju“.

Kate Moss kroz objektiv Petera Lindbergha
Kate Moss kroz objektiv Petera Lindbergha

Dramatični stil njegovih fotografija inspiriran je filmskim jezikom Fellinija i ranim njemačkim filmskim autorima kao i cijenjenim fotografima 20.stoljeća poput Andrea Kerstesza, Marca Ribouda i Paula Stranda.

Jessica Chastain by Peter Lindbergh
Jessica Chastain by Peter Lindbergh