Disney predstavio svoju prvu polinezijsku princezu - upoznajte Moanu!

| Art |

Moana

Zar nije lijepo kada velike korporacije učine pravu stvar?

Na svom D23 Expo predstavljanju, Disney je najavio svoju novu princezu – polinezijsku vrckastu ljepoticu Moanu. Iako tvrtka ima jasnu povijest u kojoj su princeze najčešće striktno bijele rase, Moana slijedi stopama drugačijih princeza kao što su Mulan, Pocahontas te Princeza i žabac koje odskaču od Disneyjevog stereotipnog animiranja.

Iako još nije poznato tko će posuditi glas novoj junakinji, animirani film „Moana“ je već prikupila vokalni talent američke zvijedze Dwaynea "The Rock" Johnsona. Johnson će igrati poluboga, Mauija, koji pomaže voditi mladu Moani kroz "drevni Južni Pacifik u svijetu Oceanije."

Moana

Važno je napomenuti da je Disney nije u potrazi za nikakvom konkretnom polinezijskom kulturom ili grupom (Oceanija je, povijesno gledano, novi termin). Ipak, velik je to korak za skup tih različitih kultura Južnog Pacifika koje često dobivaju malu ulogu u američkom popularnom programu.

Redateljsku palicu preuzeli su Jon Clements i John Musker, redatelji Male sirene i Princeze i žabca, a Moanu ćemo moći u kinima vidjeti u srpnju 2016. godine. Cijelu D23 Expo najavu možete vidjeti ovdje.

Moana