Danas slušamo: odličnog Marka Tolju i "Back to basics"

| Art |

Marko Tolja
Marko Tolja

Novom pjesmom "Back to basics" Marko Tolja po prvi puta predstavio je svoju internacionalnu suradnju s londonskim audio inžinjerom Tonyem Cousinsom koji je poznat po radu sa popularnim imenima svjetske glazbene scene (Adele, Robbie Williams, Mark Knopfler, Peter Gabriel, Annie Lennox itd...).

"Back to basics"  ujedno i prva Markova pjesma na engleskom jeziku. "Pjesma je nastala prije godinu dana i spontano dobila englesko ruho. Cijeli život pjevam na engleskom, a nedavno sam iz inozemstva dobio i par upita za nastupe i neke suradnje pa mi se to činilo kao super prilika da pjesmu konačno i snimim" rekao je Tolja.

Novonastala suradnja i prva pjesma na stranom jeziku samo su najava nekih planiranih suradnji i nastupa koji će se održati izvan Hrvatske i koji će Marku pružiti priliku da svoje iznimne vokalne sposobnosti predstavi i malo drugačijoj publici.

Marko Tolja
Marko Tolja

Uz novu pjesmu Marko je dizajnirao i "lyric video" za što i sam kaže da mu je bila dugogodišnja želja s obzirom da mu je dizajn već dugo vremena jedna posebna ljubav i zanimacija.

Glazbu i tekst potpisuju Marko Tolja i Ivan Pešut, dok je za bogati aranžman zaslužan Zvjezdan Ružić. "Back to basics" moderna je pop pjesma, upakirana u "vintage" i pomalo filmski zvuk kojom Marko Tolja, u svom prepoznatljivom stilu, sigurno zadržava svoje mjesto na domaćoj sceni a uz to proširuje svoje glazbene vidike.

U natavku poslušajte kako zvuči novi Marko Tolja, ali i pogledajte kakav je grafički dizajner.

Marko Tolja, Back to basics