Danas slušamo i gledamo: Alan Hržica: Ne da ti tuga

| Art |

Alan Hržica "Ne da ti tuga"
Alan Hržica: Ne da ti tuga

Ne da ti tuga

"Poklonim tebi neku stvar da vratim tvome oku onaj sjaj jer nekako nam ne ide kao kocka leda ljubav topi se... Ne da ti tuga da se makneš, ne da ti ruka da me takneš, još u tebi tinja onaj strah... Ne da ti srce da se digneš, ne da ti ponos da me stisneš, al još u tebi gori onaj plam... Ja te ne dam nikada! Kad te sretnem pogledom, ja skupljam sve što sam izgubio pa te čvrsto zagrlim da obrišem ti rane sve što zure u mene... Ne da ti tuga da se makneš. Ne da ti ruka da me takneš. Još u tebi tinja onaj strah... Ne da ti srce da se digneš, ne da ti ponos da me stisneš, al još u tebi gori onaj plam. Ja te ne dam nikada!"

Sinoć je predstavljen spot novog singa "Ne da ti tuga" Alana Hržice. Tuga iz naslova pjesme je naravno tema novog singla čiju glazbu i tekst potpisuje mladi kantautor u suradnji s Leom Anđelkovićem i Antom Gelom.

Alan je Zagrepčanin, mlad, zgodan, ali samozatajan, a već otprije je poznat hrvatskoj publici po nastupima na brojnim festivalima - na Splitskom, Dori i Radijskom festivalu te preko mnogih singlova sa svojeg uspješnog albuma prvijenca. Za novu pjesmu snimljen je i spot čija se romantična radnja odvija u noćnoj atmosferi zagrebačkih ulica. Djevojka za kojom Alan čezne u ovom spotu je prekrasna manekenka Petra Frković, ujedno zaštitno lice ovogodišnjeg Fashion weeka Zagreb, koja uz pomoć stilista Ivana Friščića i autora aranžmana Ante Gele upotpunjava sjetan ugođaj nesretno zaljubljenog mladog para koji usprkos svim problemima na kraju ipak završi u sretnom zagrljaju. A koliko je kreativno redatelj spota Anton Rudan prikazao ovu tužnu tematiku sa sretnim krajem možete pogledati na videu.

Alan Hržica i Petra Frković
Alan Hržica i Petra Frković

Prva pjesma koju je Alan objavio nakon pauze duge šest godina zove se "Žena posebna" (http://www.youtube.com/watch?v=7K7S_VqC5lk), a ubrzo nakon toga pjevač je objasnio i razloge zbog kojih ga dugo nije bilo na estradnom nebu: "Prije šest godina došlo je do zamora. Ne od glazbe već od ovog načina života. Moj drugi album bio je spreman za izlazak, ali ja nisam bio." Stvari su se u međuvremenu promijenile i na krilima novih hitova Alan je spreman ponovno se vinuti do glazbenih visina kojima je uvijek pripadao.