Francuska odaje počast Romy Schneider

| Art |

Coco Chanel i Romy Schneider

Njemačka glumica rođena u Austriji hrvatskoj je javnosti vjerojatno napoznatijia kao kraljica Sissi u istoimenom filmu. Ipak, Romy Schneider, ranjiva, a opet tako odlučna glumica u svoje je doba bila najveća zvijezda francuskog filma.

Do 2. rujna 2012. u Le Palais des Festivals u Cannesu traje izložba posvećena uspomeni na legendarnu glumicu koja je svojom ljepotom i talentom dotaknula srca ljudi diljem svijeta. Glumica koja je poznata po tome da je vječno bježala od svoje populanosti, bila je jedna od onih umjetnica koje su sretne i tužne u isto vrijeme.

Ova retrospektiva bavi se upravo tim proturječnostima, a na samoj izložbi možete pronaći rijetke dokumente, osobne predmete, neobjavljene fotografije, isječke iz medija, originalne postere filmova i kostime kronološki poredane kako bi obožavatelji lakše mogli pratiti Romyn fascinantan životni put.

Organizatori kažu kako je cilj izložbe pokazati ljudima pravu Romy, predstaviti njezin život u svim tugama, patnjama, ljepoti i umjetnosti. Ukrako, život i djelo velike Romy Schneider.

Romy Schneider