BUDUĆI SVIJET: Gdje se umjetnost susreće sa znanošću - očaravajuća video izložba

| Art |

Instagram/@artsciencemuseumsg

Japanski umjetnički kolektiv teamLab donosi pet novih umjetničkih djela, uključujući digitalne interaktivne instalacije, u Singapurski muzej umjetnosti.

Još 2016. godine teamLab je u ArtScience-u izložio svoju prvu opsežnu stalnu izložbu, izazivajući uobičajene pojmove muzeja kao i kako ljudi doživljavaju umjetnost, a obnova ove izložbe pokazuje predanost muzeja za unapređivanje stalne izložbe, koja se konstantno razvija od strane ekipe teamLab.

“FUTURE WORLD: Where Art Meets Science” ("BUDUĆI SVIJET: Gdje se umjetnost susreće sa znanošću")  želi pobuditi novi, maštoviti osjećaj čudesa u svijetu, a ključni dio izložbe je instalacija koja dokumentira cvijeće koje cvjeta i promiče tijekom godine.

Umjetničko djelo nije unaprijed snimljeno, ono  je kreirano računalnim programom koji kontinuirano čini posao u stvarnom vremenu, prikazujući ciklus rasta i propadanja u vječnost.

Ostali istaknuti sadržaji uključuju Put ptica, instalaciju koja prikazuje kretanje tisuća ptica, kao i 100 godina mora, video koji prikazuje porast razine mora počevši od 2009. godine i koji traje 100 godina.

Od 14. ožujka, novi će radovi će biti predstavljeni publici u ArtScience muzeju u Singapuru.