Što pročitati za vrijeme zimskih blagdana i odmora?

| Book |

Radi čega ne bismo uživali u blagdanskom ozračju? Božić je najljepše razdoblje godine - puno kolača, kuhano vino, svjetlucavi ukrasi, opće dobro raspoloženje, miris snježnih pahulja u zraku, darovi... Sve to doprinosi dobroj atmosferi, a najvažnije što se u zraku osjeti su veselje, radost i ljubav. Zgodan uvod za Grishama, zar ne?

Planetarno (i šire) popularni John Grisham specijalizirao se za trilere pravne tematike, no čini se kako i na njega blagdani djeluju opuštajuće, jer odlučio je napraviti mali odmak s romanom Kako preskočiti Božić. Luckasti i lagano uvrnuti bračni par Krank odlučio je zamijeniti blagdansko ozračje s ljetnim, morskim jer i ljetno ozračje ima svojih prednosti, tko ne voli, sunce, more i toplinu, koju počinjemo zazivati na dan poslije Nove godine. Njima je dosta božićnog ludila i gužve koja je ipak u Americi nešto izraženija. No, planovi im se promijene onog trenutka kada ih kćer nazove najavljujući svoj povratak kući, željna domaće blagdanske atmosfere i obiteljskog okupljanja. Kako stvoriti Božić odjednom kada ste se toliko trudili ove godine ga preskočiti? Odličan roman dobio je i filmsku verziju s Jamie Lee Curtis i Timom Allenom u glavnim ulogama.

Vole li odrasli bajke? A bajke u kojima je Djed Božićnjak odjeven u crnu kožnu jaknu i pripijene hlače…? Pascal Bruckner namijenio je neobuzdanu i razbarušenu bajku Upomoć, Djed Božićnjak se vraća, velikima. Odbacite svoje predrasude, zaboravite sve što su vam roditelji ikada rekli o njemu i doznajte najskrivenije tajne Djeda B. Ova knjiga kao i prethodna, dotiče se blagdanske strke, koju bi neki jednostavno voljeli izbjeći, ako je ikako moguće.

Blagdani su kao stvoreni za toplu deku, vrući čaj i omiljeno mjesto za čitanje, stoga opustite se i prepustite omiljenom štivu. Sretni blagdani od cijele ekipe Algoritma!