Preporuka knjige: Daria Keršić, Moć Albiura

| Book |

Moć albiura, Daria Keršić

Ususret Interliberu koji se održava od 10. do 15. studenog na Zagrebačkom velesajmu, donosimo vam preporuku knjige u izdanju Algoritma koju ćete moći kupiti na mnogima najdražem sajmu, sajmu knjiga u Zagrebu.

Autorica Daria Keršić u svom je prvom romanu Moć Albiura izmaštala intrigantnu priču o sudbini svijeta koja visi o niti, a nit je rukama jedne obične tinejdžerice koja samo želi živjeti običan život. Hoće li uspjeti i koju će cijenu morati platiti da bi to postigla saznati ćete ako pričitate ovu zabavnu knjigu.

Loreti Denoni, Puležanki od osamnaest godina koja je zaljubljena do ušiju, njena zaljubljenost je vrhunac njenog života. To bi bila jedna lijepa tinejdžerska ljubavna priča s romantičnim završetkom koji nikog osim Olivera i Lorete ne bi previše zanimao, osim što bi ta priča možda zagorčavala život Saši, Loretinom prijatelju iz djetinjstva koji njihovo prijateljstvo vidi u malo drugačijem svjetlu, da ne postoji pozadinska priča o kraju svijeta u kojoj Loreta igra glavnu ulogu.

NoLoreta uopće ne zna kako izvan malog kruga i njene ljubavne priče postoje sile kojih uopće nije svjesna. Postoji legenda, postoji pretkazanje, postoji zavjera stara dvije tisuće godina. Svijet kakav poznajemo na rubu je rata kataklizmičkih razmjera i sve silnice drevnih grijeha, zabranjenih ljubavi, mučkih ubojstava, zakletih osveta, prokletstava, lažnih nadanja, ambicija tajnih vladara svjetova pored našeg, sabrane su u jednoj osobi – Loreti Denoni koja o tome nema ni najmanje pojma.

I kada pretkazano znamenje postane svima jasno, na Pulu će se sliti nezamislive kohorte najopakijih demona Pakla, jurišni odredi anđeoskog kora, bjesomučni sljedbenici zagonetne Lilith. Između njih i Lorete postavit će se jedan odmetnuti demon pun tajni, jedan odmetnuti anđeo neobičnih moći i jedan obični mladić čija je ljubav jača od sudbine. Ovo djelo prvi je dio serijala Albiurana.