Povratak autorice slavnog romana "Pohane zelene rajčice"

| Book |

Svestrana i talentirana američka spisateljica i glumica Fannie Flagg i dalje osvaja čitatelje svojim nezaboravnim romanima.

„Cijeli grad priča“ novi je hit autorice romana „Pohane zelene rajčice“ Fannie Flagg u izdanju Mozaika knjiga, a u ovom nježnom i dirljivom romanu autorica progovara o tome što zapravo znači biti živ.

Sa svojim prepoznatljivim humorom, razigranom maštom i dubokim razumijevanjem ljudskih slabosti i ljudskih srdaca, u ovoj nezaboravnoj priči o ovome životu, i onom zagrobnom, podsjeća nas da je zajednica najveća vrijednost, da je život dar i da ljubav nikada ne umire.

 Flagg je za roman „Cijeli grad priča“ osvojila renomiranu nagradu Southern Book Prize, a na hrvatski ga je s engleskog jezika preveo Ozren Doležal.

Fannie Flag u svojoj bogatoj karijeri osvojila je mnogo nagrada i priznanja za svoj televizijski, ali i književni rad. Najviše uspjeha postigla je romanom „Pohane zelene rajčice“ prema kojem je snimljen i istoimeni popularni film, koji je 1992. godine osvojio nominaciju za Oscara u kategoriji za najbolji adaptirani scenarij.

 Na hrvatski su joj prevedene i druge velike svjetske uspješnice: „Daisy Fay i čudotvorac“, „Sreća ispod duge“, „Dobrodošla na svijet, djevojčice“, „Posljednji susret cura s benzinske“ i „Još te sanjam“.

Duhovita saga koja obuhvaća više naraštaja. Intuitivna mudrost Fannie Flagg, njezin dobronamjeran humor i poimanje života u njegovoj povijesnoj protežnosti, ugodan su predah u ovim užurbanim vremenima.“ – magazin PEOPLE

„Divota.“ – THE WASHINGTON POST

„Ako je Fannie Flagg u čemu bolja od ostalih, onda je to pripovijedanje i upravo je u tome nadmašila samu sebe u „Cijeli grad priča“. Još jedan u nizu njezinih genijalnih romana − usporediv samo s „Pohanim zelenim rajčicama“.“ – THE NEWPORT PLAIN TALK

RADNJA:

Elmwood Springs u Missouriju gradić je kao svaki drugi. Mudri Lordor Nordstrom stvorio je divno mjesto za život i bogato naslijeđe za sebe i svoju suprugu Katrinu, s kojom se upoznao putem oglasa, ali i prelijepo posljednje počivalište za svoju obitelj, prijatelje i susjede koji će tek doći. Počivalište možda nije prava riječ, zapravo. Na groblju se događa nešto neobično. Premda se zove Spokojna livada, ondje ne vlada baš potpuni spokoj. A sada, cijeli grad priča…