Odlična teatrologija Elene Ferante!

| Book |

Tetralogija Elene Ferrante

Ako već niste pročitali odličnu tetraologiju svakako Vam preporučujemo da to sada napravite. Lako čitljivo štivo, a ujedno tako zanimljivo zaokupit će Vas i prepustiti Vašu maštu da odluta daleko u bespuća prekrasne Italije 50-tih godina prošlog stoljeća.
Elena Ferrante umjetničko je ime talijanske spisateljice koja do danas nije otkrila svoj identitet. Pišući pod svojim pseudonimom Elena Ferante stvara, po mnogim kritičarima, jednu od najboljih proza suvremene književnosti. Sama Elena Ferrante smatra kako identitet nije bitan jer kako kaže: "tekst jednom kad je napisan nema potrebe za autorom".
Spomenuta tetralogija sastoji se od četiri nastavka naziva: Genijalna prijateljica, Priča o novom prezimenu, Priča o onima koji bježe i ostaju i Priča o izgubljenoj djevojčici. Teatrologija prati život dviju prijateljica, Lile i Elene, djevojčica iz predgrađa Napulja. "Dok se suočavaju sa svime što život i sredina nose, središnje mjesto u njihovim životima i dalje zauzima prijateljstvo kao mjera koja sve određuje i kojom se sve mjeri".
Elena Ferante bavi se opisivanjem realnog života i surove realnosti dvaju djevojčica odnosno žena. Snažno i slikovito opisuje krajolike Italije i sami način života u Italiji 50-tih godina prošlog stoljeća. Ono što knjizi daje posebnu čar jest što se vrlo lako poistovjetiti s glavnim likovima, a s njima ponovno proživjeti vlastito razigrano djetinjstvo, prve poljupce, seksualna iskustva, odrastao život, poslovna iskustva i sve ostalo što sa sobom nosi zreo život. Imate naše iskrene preporuke što se tiče opisane teatrologije.