Nova hit knjiga: Suleike Jaouad: Između dva kraljevstva

| Book |

Suleika Jaouad
Suleika Jaouad

„Između dva kraljevstva“ autorice Suleike Jaouad intrigantna je autobiografska priča o preživljavanju koja propitkuje temelje idealističkih prikaza novih početaka. Pritom ostavlja snažan utisak i pruža nadu da je najveću snagu moguće izvući iz suočavanja s realnosti.

Suleika Jaouad
Suleika Jaouad - Između dva kraljevstva

Nakon diplome Suleika Jaouad pripremala se zakoračiti u „stvaran svijet“, no dočekao ju je sasvim drugačiji scenarij – dijagnoza teškog oblika leukemije. Bolest je ujedno značila i gubitak vlastite samostalnosti. Naredne četiri godine provest će vezana za bolnički krevet, boreći se za vlastiti život te pišući kolumnu o svom iskustvu za The New York Times.

Suleika Jaouad
Suleika Jaouad s Oscarom

No onoga trenutka kada je liječnici napokon proglase „zdravom“, povratak se u stvaran život počinje činiti puno težim. Prisiljena pomiriti se s prošlošću i naviknuti se na novu vrstu „normalnosti“, Suleika uočava kako neprekidno balansira po liniji između dva kraljevstva – onog zdravih i onog bolesnih. Pritom odlučuje poći na putovanje duž SAD-a – u pratnji svojeg psića i u malenom kombiju koji će postati njezin novi dom. Na tom će putovanju pokušati iznova uspostaviti nove parametre svoga života.

Suleika Jaouad dobitnica je nagrade Emmy, spisateljica, govornica, onkološka pacijentica i aktivistica. Služila je u Predsjedničkom vijeću za rak Baracka Obame, a njezino zagovaranje, izvještavanje i njezini govori održali su se u Ujedinjenim narodima, Kongresu Sjedinjenih Američkih Država i na glavnoj pozornici TED Talka.

Prijevod na hrvatski potpisuje Jelena Grobenski.

Između dva kraljevstva rezonirat će sa svima onima koji su bili prisiljeni voditi život drugačiji od onoga kakvog su zamišljali. Ovo je propulzivna priča prepuna duše koja iskreno progovara o procesu žaljenja i zahvalnosti.“ – Tara Westover, autorica knjige Obrazovana

Prekrasna, elegantna i dirljiva priča koja daje uvid u to kako je to boraviti u kraljevstvu bolesnih… Suleika Jaouad uspijeva iznjedriti emotivna prostranstva koja bolest može unijeti u naš život bez imalo pretjerane sentimentalnosti.“ – Siddhartha Mukherjee, autor knjige The Emperor of All Maladies