Luka Modrić će održati promociju svoje autobiografije na ovogodišnjem Interliberu

| Book |

S veseljem je najavljeno  kako će u nedjelju 17. studenoga od 14:30 do 15:30 sati Luka Modrić gostovati na ovogodišnjem 42. međunarodnom sajmu knjiga Interliber.

Na glavnoj pozornici paviljona 6 Zagrebačkog Velesajma Luka Modrić će s Krunom Lokotarom i suautorom Robertom Matteonijem razgovarati o svojoj upravo objavljenoj autobiografiji Moja igra u izdanju naklade Hermes. Nakon dvadesetominutnog razgovora uslijedit će potpisivanje knjige za čitatelje, koji će svoje primjerke moći prethodno kupiti na štandu Znanja i 24sata.

Kasnije istog dana održat će se i svečana promocija knjige Moja igra, o kojoj ćemo vam više informacija javiti uskoro.

Već od prvih vijesti o objavljivanju, autobiografija svjetskog nogometnog broja jedan nailazi na velik interes domaće i međunarodne javnosti. Tako će autobiografija Luke Modrića, Moja igra, osim u hrvatskom izdanju Hermes naklade, biti objavljena i u engleskom, japanskom, korejskom, francuskom, talijanskom, ruskom, nizozemskom, poljskom, češkom, slovenskom i mađarskom prijevodu. Na ovogodišnjem sajmu knjiga u Frankfurtu, središnjem događaju svjetske književne industrije, Moja igra bila je istaknuti naslov na hrvatskom štandu, a tom su prilikom vijest o knjizi pokrili američki Publishers Weekly i britanski Bookseller. Ususret engleskom izdanju, britanska kuća Bloomsbury priprema veliku izdavačku kampanju za proljeće 2020. s Modrićevom knjigom u fokusu.

Hrvatska publika ne mora čekati proljeće jer je Moja igra u prodaji dostupna od 4.studenog. Čitatelje će zanimati i to što je Lukina životna priča, ispričana vlastitim riječima, popraćena s više od šezdeset dosad neobjavljenih fotografija iz privatne arhive obitelji Modrić, kao i službenim fotografijama HNS-a i Real Madrida.

Predgovor su napisali Sir Alex Ferguson i Zvonimir Boban, a knjigu su preporučile nogometne zvijezde Gareth Bale, Karim Benzema, Raphaël Varane i Marcelo. Dodajmo i kako je Luka Modrić vijest o knjizi objavio na svom Twitter i Instagram profilu te je za to primio više od 300.000 likeova i komentara oduševljenih pratitelja diljem svijeta.

Luka Modrić knjigu je napisao u suradnji sa svojim dugogodišnjim prijateljem i istaknutim sportskim novinarom Robertom Matteonijem, a ona prikazuje Lukin pogled na vlastiti životni put od djetinjstva i prvih nogometnih koraka u zadarskom zaleđu do ulaska u panteon velikana kao najbolji nogometaš svijeta.

Vrhunac knjige je 2018. godina, kad je kapetan srebrnih Vatrenih osvojio Zlatnu loptu Svjetskog prvenstva u Rusiji, FIFA-in The Best, Nagradu UEFA-e i Ballon D'Or, čime je postao jedini igrač u nogometnoj povijesti koji je u istoj godini osvojio četiri najveće nagrade za najboljeg igrača svijeta.

Ove nagrade Modrić je pridodao momčadskim uspjesima hrvatske reprezentacije i Real Madrida, kluba uz koji je osvojio četiri Lige prvaka, Kup Kralja, tri UEFA-ina Superkupa te četiri naslova svjetskog klupskog prvaka i redovito je izabiran u najbolju svjetsku jedanaestoricu.

Knjigu su preporučili:

„Njegovo, s njegovim i naše, Svjetsko prvenstvo 2018. i povijesni pothvat, svjedoči nam i daje kapetana koji se na totalnom izmaku snaga, u posljednjim sekundama produžetaka, kroz preguste Ruse, probija u trku od centra do šesnaesterca, ne bi li poslao jasnu poruku – poruku potpunog davanja. Poruku pobjede i pristupa. Poruku vrijednosti. I ta je poruka prava zastava čovjeka Luke Modrića. […] Dvije ga riječi, vjerujem, najbolje opisuju: skromni genije.“- Zvonimir Boban.

„Kad analiziramo njegovu karijeru, pogotovo uzevši u obzir njegovu osobnu povijest i najranije djetinjstvo, on je dokaz da talent nadjačava mišiće. Luka Modrić sjajan je uzor svim mladim igračima, bez obzira na visinu, stas i snagu. Imam samo najljepše želje za čovjeka koji je pobijedio sve argumente vezane za tjelesnu građu tako što je pokazao da jednostavno zna igrati!“ -Sir Alex Ferguson.

„Kad pročitate njegovu priču, razumjet ćete kako uspjeti u životu unatoč teškoćama i predrasudama na koje nailazite.“ -Gareth Bale.

„Igrajući uz Luku vrlo sam rano shvatio o kakvom je nogometnom geniju riječ. U ovoj knjizi saznao sam više o mukotrpnom putu koji je moj veliki prijatelj morao prijeći kako bi došao do vrha. To mogu samo najjači.“ -Karim Benzema.

„Luka je divan igrač, talentiran i odgovoran. U igri postaje bjelodano da je usto i velik čovjek jer uvijek stavlja ekipu na prvo mjesto. Pročitavši njegovu autobiografiju, jasnije mi je kako je uspio postati najbolji na svijetu, a i dalje ostati onaj isti skroman dečko.“ -Raphaël Varane.

„Lukina životna i nogometna priča oduzima dah. Emocije su srž ove priče.“ –Marcelo.

Luka Modrić ušao je u nogometnu povijest kao promišljen razigravač, nogometni maestro, rođen sa žarom da se dokaže i vodi, odgojen skromno i radišno, s pravom dozom inata i vjere u sebe, a danas je simbol odlučnosti i ustrajnosti, čija je životna priča inspiracija za sve generacije čitatelja.