Knjiga tjedna: Igra ljubavi i mržnje Sally Thorne

| Book |


Igra ljubavi i mržnje

Iz daleke Australije stigao je ljubavni roman koji opisuje koliko je tanka granica između ljubavi i mržnje, knjiga Igra ljubavi i mržnje autorice Sally Thorne. Knjiga je njen prvijenac koji je u rekordnom roku postao bestseler USA Todaya, a doživjet će i svoju ekranizaciju pod redateljskom palicom producenta poznate animirane serije Simpsoni. 

"Lucy Hutton oduvijek je vjerovala da srdačna djevojčica u njoj može steći menadžersku poziciju. Ponosi se time što je na poslu svi vole − osim dojmljivog i savršeno odjevenog Joshue Templemana. Međusobna netrpeljivost između dvoje kolega eskalira kada saznaju da će postati međusobna konkurencija za prestižno radno mjesto u tvrtki u kojoj rade. Kada zaglave u istom uredu, upletu se u neodoljivu igru nadmetanja. Igraju igru pogleda, igru zrcala, igru poslovnog pravilnika, a Lucy ne može dopustiti da je Joshua i u jednoj pobijedi − a pogotovo u onoj za vodeću funkciju u firmi. Ako Lucy izgubi, dat će ostavku. Zašto se onda preispituje? Možda ga ne mrzi. A možda, možda ne mrzi ni on nju. Ili je sve to još samo jedna igra u nizu… Igra ljubavi i mržnje.

U srpnju 2018. godine objavljeno je da će ovaj prvijenac doživjeti i svoju ekranizaciju. Za siguran uspjeh ovog filma, između ostalih, odgovoran je David Mirkin koji je svjetsku slavu stekao kao producent i scenarist popularne animirane serije Simpsoni.  Mirkinu ovo nije prvi susret sa sedmom umjetnošću. Već je radio kao scenarist na filmu Simpsoni film, kao i na animiranom kratkometražnom filmu The Longest Daycareiz 2012. godine koji je bio nominiran za Oscara.

„Zarazan, blistav prvijenac. Igra ljubavi i mržnje puca od ljubavi (i mržnje) i srca.“ Christina Lauren

“Igre ljubavi i mržnje poput uragana će poharati svijet ljubića. Jedan od najboljih koje sam ikada pročitala.” – Kristan Higgins

„Thorne je talentirana autorica koju treba imati u vidu. Njezin prvijenac natjerat će čitatelje da navijaju i za Lucy i za Joshuu, u kakvim se god igrama budu natjecali.“ Library Journal

„Ova će vas knjiga osvojiti već na prvoj stranici.“ Jane Little