Još jedna nezaboravna ljubavna priča iz pera omiljene Brende Joyce

| Book |

Brenda Joyce je američka spisateljica i autorica više od četrdeset romana, mahom prvoklasnih ljubića.

Dobitnica je mnogih nagrada, a njezin debitantski roman, „Nevina vatra“, osvojio je nagradu BestWestern Romance. Njezini romani prodani su u više od četrnaest milijuna primjeraka koji su prevedeni na desetak svjetskih jezika.

Naslovi Brende Joyce romantične su i duhovite priče pa stoga i ne čudi da je stekla toliko obožavatelja diljem svijeta. „Mač u ruži“ donosi još jednu nezaboravnu ljubavnu priču iz pera omiljene spisateljice. U najnovijem romanu, u prijevodu Dragane Grozdanić, autorica čitatelje ponovno vodi u Visočje, gdje i dalje bijesni bitka za zemlju, slobodu i ljubav.

Radnja:
Nezakonitu kćer Alanu, otac Alexander Comyn odbacuje i prije rođenja, a moćna je obitelj zaboravlja. Njezina baka odgaja je u osami pa ona tako ostaje na sigurnom, daleko od rata koji bjesni diljem Škotske. No kada se sukob približi domu i kada se zatekne primorana spasiti neprijateljskog ratnika od smrti, njezin život dolazi u opasnost. Iain od Islaya saveznik je zastrašujućeg Roberta Brucea. Pozornost mu privlači njegova lijepa spasiteljica, koja u njemu pobuđuje želju. No Alana mora zadržati svoj identitet tajnim, iako je upletena u divlju zabranjenu avanturu. Kada Bruceova vojska započne s konačnim uništenjem grofovije, Alana se mora odlučiti između obitelji za čijim prihvaćanjem oduvijek teži i muškarca kojega je posve pogrešno zavoljela. Joyce uspješno stapa povijesne pojedinosti o usponu na vlast Roberta Brucea sa zabranjenom ljubavnom pričom o zarobljenici i otmičaru.