Jeziv triler Stephena Kinga koji će vas natjerati na razmišljanje o čudovišnoj strani čovjeka

| Book |

Postoje knjige kojima se uvijek vraćamo, kao i one koje bi svi trebali pročitati barem jednom u životu trebao pročitati, a noni jezivi triler Stephena Kinga, koji propitkuje čudovišnu stranu čovjekove prirode, zasigurno je jedna od tih knjiga. 

Naime, nakladnička kuća Znanje s ponosom predstavlja Uljez, jeziv triler iz pera kralja horora Stephena Kinga.

Roman Uljez, koji je poslužio i kao predložak HBO-ove serije Autsajder, neumoljivo propitkuje čudovišnu stranu čovjekove prirode.

Glavni lik ovoga romana, Terry Maitland, čini kao drag čovjek, ali natjerat će vas da se je li moguće da ima i drugo lice, a odgovor na ovo pitanje šokirat će vas onako kako je to u stanju izvesti jedino Stephen King.

Knjiga, u izdanju nakladničke kuće Znanje i u prijevodu Damira Biličića, dostupna u knjižarama po cijeni od 149 kn, dok je na Znanje webshopu u sklopu Antikorona web akcije do daljnjeg dostupna po cijeni od 111,75 kn.

U nastavku pročitajte kratki sažetak radnje romana koji će vas, sigurni smo, zaintrigirati i natjerati da što prije kupite svoj primjerak i pročitate ovaj triler u vrijeme karantene zbog koronavirusa.

Radnja:

Oskvrnuto tijelo jedanaestogodišnjeg dječaka pronađeno je u gradskome parku. I svjedoci i otisci prstiju nedvosmisleno ukazuju na to da je počinitelj jedan od najomiljenijih građana Flint Cityja. Riječ je o Terryju Maitlandu, treneru malih bejzbolaša, profesoru engleskoga, uzornome suprugu i ocu. Detektiv Ralph Anderson, čijeg je sina Maitland nekoć trenirao, odlučuje se za brzo i javno uhićenje. Maitland ima snažan alibi, ali Anderson i okružni javni tužitelj otiscima prstiju i iskazima očevidaca ubrzo pridaju i dokaze DNK. Čini se da su dokazi protiv Terryja neoborivi.

Recenzije:

»Uljez je prepun jezovitih motiva. Ipak, od svega najviše uznemiruje propitivanje čudovišne strane čovjekove prirode.« USA Today

»Nešto što počinje kao lov na ubojicu skreće u sablasni svijet nadnaravnoga. King se vješto služi forenzikom i oblikuje uvjerljivu kliničku stvarnost u kojoj se jasno ističu brojni užasi.« Publishers Weekly

Sada nemate opravdanja za zanemarivanje čitanja, zato požurite i nabavite vsoj primjerak romana Uljez kako bi dosadne, jednolične dane ispunili intrigom!