Jeste li vi vladarica svoje pokornosti?

| Book |

Erotično, mračno, kontraverzno samo su neki od epiteta koji mogu opisati ovaj drugačiji i jedinstveno napeti triler. Naše pitanje je: „Koje su vaše granice? Koliko daleko biste bili spremni ići da saznate istinu?

Algoritam predstavlja uzbudljivi  roman Vladarica svoje pokornosti autorice Laure Reese napisan je puno prije poplave naslova iz tog žanra, još 1995. godine kada erotika još nije bila aktualna. Ako ste tražili erotsku knjigu, a dovoljno ste hrabri zakoračiti u intenzivan svijet sado-mazo igara, dopustite da vas upoznam s Norom.

Norina priča započinje tragično. Njezina sestra Franny umrla je brutalnom smrću, stoga Nora odlučuje pod svaku cijenu doznati što se dogodilo s jedinim preostalim članom njezine obitelji. Kao novinarka, Nora ima alate i znanje da na svoju ruku, preuzme istragu ondje gdje vjeruje da je policija zakazala. Sva sumnja upućuje na Frannynog posljednjeg ljubavnika – gospodina M-a. Iako je oslobođen bilo kakve sumnje, Nora nije uvjerena… Prateći ga neko vrijeme, upoznaje se s njegovim navikama te tako odlučuje, još uvijek nesigurna u ispravnost svog plana, s njim uspostaviti kontakt, međutim, jedna misao ne da joj mira – što ako je ona iduća? No, već pri prvom susretu, spoznaje kako je kemija među njima neporeciva.  Vrlo brzo M ju zavodi i uvodi u nove erotske dimenzije za koje Nora nije znala da postoje, za koje nije slutila da joj mogu pružiti takvo zadovoljstvo.

Vladarica svoje pokornosti, Laura Reese

Njihova romansa zaokupila joj je misli, šteti vezi, uništava posao i zagorčava život, gubi kontrolu začarana M-ovim magnetizmom, međutim njezina vizija je i dalje jasna iako  zamagljena sirovim strastima – otkriti tko bi imao motiva nauditi osobi čija je srdačnost i ljupkost bila tako iskrena i neiskvarena. Igra detektivke u koju s lakoćom uvlači čitatelje, poigrala se s njezinim umom, njezinim osjećajima i njezinim razumom do te mjere da smo jednako izgubljeni kao i ona, sumnja je sad na svima i poput nje, nećemo stati dok se krivac ne razotkrije. Igra koju je Nora sama započela, okrenula se protiv nje.

“Nisam tako umorna”, kažem. Želim da mi misli o M.-u zamijene misli o Ianu, da nestanu misli o tome kako sam zanemarivala Franny. Želim da Ianov dodir koji pročišćuje spere moju grižnju savjesti. Kratko i jasno, želim potpuno, apsolutno odrješenje.“

Norina priča samo je za najhrabrije, stoga ako se usudite, idite za istinom do kraja ili nemojte započinjati.

„Spuštam pogled na majicu. Imam mrlju od mlijeka koje mi je jutros kapnulo iz zdjelice sa žitnim pahuljicama. 'Mnogo je načina na koje možeš otići u pakao', kažem tiho, misleći na onu crnu sobu u M.-ovoj kući, na kožnu ljuljačku i čeličnu dizalicu. 'Ali najteži je povratak.'“